Δευτέρα 28.11.2022
More

  ΑΓΝΗ ΝΑΚΟΥ -Ανύπαρκτο το ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό

  Η αντιπεριφερειάρχης ρωτήθηκε για την εικόνα της περιοχής και υπογράμμισε ότι ήταν αναμενόμενο να υπάρξει σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων

  Ανύπαρκτο είναι το ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό για την προστασία από την Covid-19 με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό και στην περιοχή της Ηπείρου, καθώς μπορεί μεν ο εμβολιασμός να ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου, όμως ελάχιστοι ήταν όσοι πήγαν για να εμβολιαστούν.

  Την ίδια ώρα καταγράφονται αυξητικές τάσεις των κρουσμάτων που αποτυπώνονται στα αποτελέσματα από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησαν οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο. Επίσης καταγράφονται υψηλοί δείκτες θετικότητας, στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα διψήφιοι.

  Η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου ρωτήθηκε για την εικόνα της περιοχής και υπογράμμισε ότι ήταν αναμενόμενο να υπάρξει σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων καθώς όλα πλέον λειτουργούν όπως στην προ covid εποχή και χωρίς μάσκες ατομικής προστασίας αρά η αύξηση είναι δεδομένη.

  «Σταδιακά είχαμε αύξηση ήταν φυσικό και επόμενο έχουν ανοίξει οι δραστηριότητες και άρα ήταν αναμενόμενο όπως και η επανεκκίνηση των σχολείων» σημείωσε η κα. Νάκου τονίζοντας ότι «το ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό είναι πολύ μικρό».

  Η αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι είναι σημαντικό ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες να υπάρξει επικαιροποίηση του εμβολιασμού: «κατανοούμε ότι η καλοκαιρία σε συνδυασμό με την επιφυλακτικότητα που δείχνουν πολλοί για τον εκ νέου εμβολιασμό διαμορφώνουν την τωρινή εικόνα. Ωστόσο όλοι μας θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να θωρακίσουμε την υγεία μας» τονίζει η κα. Νάκου.

  Καλή συνεργασία υπουργείου – φορέων

  Προ ημερών πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση των διοικητών των υγειονομικών δομών παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας όπου μεταξύ άλλων τέθηκε και η ετοιμότητα των νοσοκομείων για κάθε ενδεχόμενο. Η κα. Νάκου επεσήμανε ότι από το υπουργείο έχουν δοθεί οι οδηγίες και υπογράμμισε ότι υπάρχει καλή συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ των φορέων «Οι οδηγίες έχουν δοθεί και για πιθανές μεταλλάξεις αλλά και συνολικά. Υπάρχει συνεννόηση και θεωρώ ότι δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα ακόμη και αν έχουμε απότομη έξαρση» τόνισε έχοντας και την εμπειρία των προηγούμενων ετών.

  Τέλος, εξαιρετικά σημαντικό αποδεικνύεται ότι στην περιοχή της Ηπείρου συνεχίζονται οι έλεγχοι σε σταθερά σημεία διενέργειας rapid test. Με τον τρόπο αυτό αφενός πολλοί έχουν την δυνατότητα να κάνουν έλεγχο και από την άλλη έχουμε μια καλή εικόνα για τον αριθμό των κρουσμάτων «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε σταθερά σημεία ελέγχου ενώ διενεργούμε και ελέγχους σε σημεία που μας έχει ζητηθεί. Είμαστε από τις πρώτες πόλεις σε ελέγχους. Για να καταλάβει ο κόσμος, τη Δευτέρα διενεργήθηκαν 2000 έλεγχοι» κατέληξε η κα. Νάκου.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ