Τετάρτη 24.04.2024
More

  Αγώνας ζωής για την Παλαιστίνη

  Με τη συμμετοχή δεκάδων δρομέων κάθε ηλικίας και στους δύο αγώνες του ενός χιλιομέτρου για τα παιδιά και των 5 χιλιομέτρων για εφήβους και ενηλίκους αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο παραλίμνιο των Ιωαννίνων, ο αγώνας δρόμου που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, στέλνοντας ένα μήνυμα υπεράσπισης του λαού της Παλαιστίνης.

  Ένας αγώνας ζωής για την Παλαιστίνη, όπου ήδη οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 29.000 στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες και παιδιά, άμαχοι στο βωμό μίας ακόμη ένοπλης σύγκρουσης που ξεκίνησε τον Οκτώβριο και συνεχίζεται με την ίδια ένταση.

  Η εκκίνηση δόθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί και για τις δύο διαδρομές με τους αθλητές να φέρουν την παλαιστινιακή σημαία στις μπλούζες τους και αρκετούς να κρατάνε από μία μεγάλη σημαία στα χέρια τους.

  Με την ολοκλήρωση του αγώνα δρόμου πραγματοποιήθηκαν τρεις βραβεύσεις. Νικητές στον αγώνα δρόμου παίδων αναδείχτηκαν τρεις μαθήτριες Δημοτικού, η Κάλια, η Δάφνη και η Μαγδαληνή.

  Στον αγώνα δρόμου γυναικών νικητές αναδείχτηκαν η Μπεάτα Μαζούκεβιτς από την Πολωνία, η Γούλα Κατερίνα και η Αγγέλη Αρετή. Στον αγώνα δρόμο ανδρών νικητές αναδείχτηκαν ο Πέτρος Λώλης, αθλητής του ΕΚΑ Δωδώνης, ο Ντέμπα Αμαντού από την Γκάμπια, και ο Χουβαρδάς Κώστας, μαραθωνοδρόμος. Οι διοργανωτές απένειμαν στους νικητές ως μετάλλιο, παλαιστινιακές μαντήλες, σημαίες του Παλαιστινιακού λαού και αναμνηστικά βραβεία.

  Για έναν δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού που πρέπει να αποκτήσει την ελευθερία και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΚΙ, βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, Νίκος Έξαρχος.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ