Τρίτη 02.03.2021
More

  Αιμοδοτήστε είναι ανάγκη!

  Έκκληση της διευθύντριας αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ, Ελ. Ζερβού

  Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε αίμα που καταγράφονται για μία ακόμη φορά στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

  Η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της προσέλευσης των αιμοδοτών. Υπάρχουν και αρκετοί αιμοδότες που εξαιτίας του φόβου τους για τον COVID 19 αποφεύγουν τα νοσοκομεία και δεν αιμοδοτούν.

  Την ίδια ώρα όμως, οι ανάγκες υπάρχουν και αυξάνονται και όλοι μας θα πρέπει να κινητοποιηθούμε προς την κατεύθυνση ενίσχυσης των αιμοδοσιών.

  Η διευθύντρια του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Ελευθερία Ζερβού, κάλεσε όλους να συνδράμουν, να βοηθήσουν και να ενισχυθούν οι αιμοδοσίες στα νοσοκομεία.

  «Το δύσκολο αυτό  διάστημα υπάρχουν πάντα συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη. Που βρίσκονται στα νοσοκομεία  και χρειάζονται αίμα. Καλούμε όλους τους αιμοδότες να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση κάλυψης των αυξημένων αναγκών», είπε χαρακτηριστικά.

  Να υπογραμμίσουμε ότι η αιμοδοσία βρίσκεται σε χώρους που δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς καθώς υπάρχει ξεχωριστή είσοδος για την αιμοδοσία. Από την πρώτη μέρα της πανδημίας είναι ανοιχτή η έξοδος κινδύνου, από την πλευρά του πάρκινγκ και όποιος έρθει, δε χρειάζεται να περάσει ούτε καν από τον διάδρομο. Επίσης το προσωπικό της αιμοδοσίας δεν έρχεται σε επαφή με ασθενείς. Σε όλες τις αιμοδοσίες άλλωστε ακολουθούνται οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των διεθνών οργανισμών αιμοδοσίας, ώστε να έχουμε ασφάλεια στο αίμα.

  Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι κάθε Παρασκευή το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χατζηκώστα διενεργεί αιμοληψίες στα Παλιά Σφαγεία.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ