Δευτέρα 01.03.2021
More

  Αλ. Λάμπρου: «Η κυβέρνηση λειτουργεί σύμφωνα με τις κοινές αποφάσεις της Ε.Ε.»

  Ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων για τον εμβολιασμό

  Τα προβλήματα με τον εμβολιασμό και την καθυστέρηση των δόσεων των εμβολίων είναι υπαρκτά.

  Ήδη, η εταιρεία έχει δηλώσει αδυναμία ανταπόκρισης στην εκτέλεση του μεγάλου αριθμού παραγγελιών και ήδη πολλές χώρες κινήθηκαν από μόνες τους – μακριά από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, για να βρουν για τους πληθυσμούς τους εμβόλια.

  Η ίδια η ελληνική κυβέρνηση έχει αναγάγει το ζήτημα του εμβολιασμού σε κεντρικό ζητούμενο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και με δεδομένο ότι αφενός είμαστε στη φάση του εμβολιασμού των υγειονομικών και των εργαζομένων-φιλοξενούμενων στις κλειστές δομές ενώ έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού για τους άνω των 85 ετών, οι αντιδράσεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης είναι υπαρκτές.

  Η έλλειψη σχεδίου στην εξεύρεση των απαραίτητων δόσεων ώστε να εμβολιαστεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο το 60-70% του πληθυσμού, όπως είχε εξαγγελθεί αλλά και ο φόβος να χαθεί και το 2021 προκαλεί αντιδράσεις εντός αλλά και εκτός κυβέρνησης.

  Ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, Αλέξανδρος Λάμπρου, ρωτήθηκε για το θέμα των εμβολιασμών  καθώς από τους 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα όπως είχε εξαγγελθεί έχουμε φτάσει σε νούμερα πολύ μικρά και τον προγραμματισμό να τινάζεται στον αέρα!

  «Είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Εμείς, λειτουργήσαμε σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές συμφωνίες και αναμένουμε τις δόσεις των εμβολίων. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτή η λογική σεβασμού των κοινών ευρωπαϊκών αποφάσεων είναι λάθος της ελληνικής κυβέρνησης» είπε ο κ. Λάμπρου υπερασπιζόμενος τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ