Τετάρτη 20.10.2021
More

  Άμεση επαναλειτουργία των σχολών οδηγών 

  Σε απόγνωση οι εκπαιδευτές εξαιτίας της πολύμηνης διακοπής έργου

  Άμεση επαναλειτουργία των σχολών οδηγών ζήτησε ο πρόεδρος των εκπαιδευτών Ηπείρου- Ιονίων Νήσων κ. Γιώργος Παπαγεωργίου.

  Ο κ. Παπαγεωργίου εξήγησε ότι είναι κλειστές οι σχολές οδηγών εδώ και πολλούς μήνες.

  Η ζημία που έχει υποστεί ο κλάδος στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, είναι μεγάλη και εξήγησε ότι τον τελευταίο χρόνο οι σχολές οδηγών έχουν λειτουργήσει μόλις κάποιους μήνες. «Αναμένουν πάνω από 30.000 να κάνουν μαθήματα οδήγησης για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις. Στην περιοχή μας είναι πάνω από 1500 άτομα. Αυτή την στιγμή γίνονται μόνο οι εξετάσεις για τα επαγγελματικά διπλώματα. Εκεί μπαίνουν τρια άτομα συνολικά (;). Δεν καταλαβαίνω τι κάνει το υπουργείο» λέει, μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγεωργίου.

  Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε, οι επαγγελματίες εκπαιδευτές έμειναν εκτός των επιστρεπτέων προκαταβολών. Εκτίμησε δε, πως είναι πιθανό μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων του κλάδου να μην καταφέρουν να ανοίξουν καν, λόγω των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν. «Πολλοί συνάδελφοι είτε δεν πήραν καθόλου επιστρεπτέα ή εάν πήραν, πήραν μόνο μια. Τα λειτουργικά έξοδα τρέχουν και δεν έχουμε καμία στήριξη από πουθενά…» είπε αναδεικνύοντας το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ένας ακόμη επαγγελματικός κλάδος.

  Τέλος κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει στα αιτήματα των Ομοσπονδιών και κατέληξε λέγοντας «ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης για το άνοιγμα των σχολών οδηγών, αφού τα μαθήματα οδήγησης γίνονται με ραντεβού, που μπορούν εύκολα να ιχνηλατηθούν, ενώ λαμβάνονται όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας».

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ