Τετάρτη 25.11.2020
More

  Αναγκαία η κάλυψη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

  Οι εργαζόμενοι του «Χατζηκώστα» ενόψει των κλινών covid στο Πολυδύναμο

  Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις των επόμενων ημερών σε σχέση με την πορεία της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» στέκεται απέναντι στην πρόθεση της 6ης ΥΠΕ να μετατραπεί η Παθολογική Κλινική σε κλινική covid.

  Αυτό δε σημαίνει όπως εξηγούν τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο ότι δεν υπάρχει διάθεση για να συνδράμει στο μέτρο του δυνατού το Νοσοκομείο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά ακριβώς το αντίθετο, αρκεί να τηρούνται τα στοιχειώδη μέτρα για την πρόληψη και ασφάλεια του προσωπικού.

  Σε δηλώσεις που έκαναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κων. Καλαμπόκας και ο Γ. Γεωργάρας, μέλος του Δ.Σ χαρακτήρισαν μη ρεαλιστική την πρόταση της 6ης ΥΠΕ, σε αντίθεση με την πρόταση των εργαζομένων που είναι η ανάπτυξη τμημάτων νοσηλείας ασθενών covid στο Πολυδύναμο.

  Για να γίνει όμως αυτό όπως σημείωσαν θα πρέπει να καλυφθούν οι κενές θέσεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και κυρίως στις ειδικότητες παθολόγων, πνευμονολόγων, εκφράζοντας ενστάσεις για την φημολογούμενη διάθεση ιατρικού προσωπικού από τις ΤΟΜΥ για τη λειτουργία των μονάδων covid στο Χατζηκώστα.

  Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Καλαμπόκας δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες προμήθειες των απαραίτητων υποδομών, ενώ μόλις χθες το νοσοκομείο προμηθεύτηκε έναν αριθμό χιλίων rapid test, ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης λήψης δείγματος και απάντησης και να κερδίζεται ο απαιτούμενος χρόνος, απαραίτητος για την αντιμετώπιση κάθε κρίσιμου περιστατικού.

  «Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο οι αρμόδιοι και ο καθένας ανάλογα με τις αρμοδιότητες τους,  να ανταποκριθούν στις περιστάσεις των καιρών. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν με όλες τους τις δυνάμεις και στην αντιμετώπιση των ασθενών με covid-19», ανέφερε ο κ. Καλαμπόκας.

  Τέλος τη συμπαράσταση του Ν.Τ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ στα αιτήματα των εργαζομένων και την αποδοχή των ενστάσεων και επιφυλάξεων που εκφράζουν, μετέφερε ο Αντώνης Μαυράκος, μέλος του Δ.Σ. του τοπικού Τμήματος.

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  21 νέα κρούσματα στην Ήπειρο-16 στα Ιωάννινα

  Στα 21 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

  2.135 νέα κρούσματα-Ρεκόρ με 565 διασωληνωμένους, 101 νεκροί

  Μια ακόμη θλιβερή ημέρα στη χώρα μας καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 101 νεκρούς, 2.135 νέα κρούσματα κορωνοϊού

  Αορίστου χρόνου όλοι οι γιατροί στις ΜΕΘ

  Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη σημερινή τηλεδιάσκεψη

  Στ. Πέτσας: Δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό

  Απίθανο το ενδεχόμενο άρσης του lockdown στις 1 Δεκεμβρίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.