Κυριακή 24.10.2021
More

  Αναγκαίες οι άμεσες προσλήψεις στο νοσοκομείο Χατζηκώστα

  Την επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσα προσλήψεις επικουρικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων σε κρίσιμους τομείς λειτουργίας του νοσοκομείου, επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

  Μπορεί το νοσοκομείο να μην έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, ωστόσο σε μία πιθανή ή ενδεχόμενη έξαρση του ιού το Φθινόπωρο είναι δεδομένο, ότι θα χρειαστεί να καλύψει και άλλες ανάγκες από αυτές που εξυπηρετεί και καλύπτει σήμερα. Με αυτό ως γνώμονα, ο Σύλλογος Εργαζομένων, με δηλώσεις του Γεν. Γραμματέα του ΔΣ Θεόδωρου Μπίστα ζητά προσλήψεις προσωπικού, για τη στελέχωση των κλινικών και του Πολυδύναμου που ετοιμάζεται, για να λειτουργήσει ως κλινική υποδοχής και νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό, ενίσχυση της ΜΕΘ και δημιουργία ΜΑΦ.

  «Έχουν έρθει μέσα ατομικής προστασίας που προς το παρόν καλύπτουν τις ανάγκες του προσωπικού, δεν ξέρουμε όμως τι θα γίνει σε μία ενδεχόμενη έξαρση του ιού και εάν χρειαστεί το νοσοκομείο να νοσηλεύσει ασθενείς. Η διοίκηση οφείλει να πιέσει την ΥΠΕ και το υπουργείο, για να ανταποκριθεί στην κάλυψη των αναγκών», ανέφερε ο κ. Μπίστας.

  Αρωγός και συμπαραστάτης των αιτημάτων των εργαζομένων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας, που κάλεσε την κυβέρνηση να αποδείξει, ότι εννοεί στην πράξη τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

  Ο κ. Γρίβας αναφέρθηκε και σε επιμέρους προβλήματα που προέκυψαν στο Χατζηκώστα αφενός με την ανάγκη εξεύρεσης στέγης για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που έχουν συγγενικά πρόσωπα με υποκείμενα νοσήματα και αφετέρου για την χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους, που είναι γονείς ανηλίκων, σε μονογονεϊκές οικογένειες.

  «Είμαστε σε επαφή με το υπ. Υγείας, αλλά λύση δεν έχει βρεθεί ακόμη για το δεύτερο ζήτημα, ενώ για το πρώτο, αποστείλαμε έγγραφο από κοινού με την περιφέρεια προς την Πολιτική Προστασία για να μας υποδείξουν χώρους που θα μπορούν να βρουν στέγη οι υγειονομικοί, που έχουν στο σπίτι τους άτομα με υποκείμενα νοσήματα», κατέληξε ο κ. Γρίβας.

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ