Κυριακή 26.06.2022
More

  Ανυποχώρητη η Περιφέρεια Ηπείρου στο θέμα των ΣΜΑ

  Δεν φαίνεται να πείθεται η Περιφέρεια Ηπείρου από την ορθότητα των επιχειρημάτων από πλευράς της διοίκησης του Συνδέσμου

  Δεν φαίνεται να πείθεται η Περιφέρεια Ηπείρου από την ορθότητα των επιχειρημάτων από πλευράς της διοίκησης του Συνδέσμου, καθώς και από την νομική και πολιτική της αδυναμία, με την ανυποχώρητη στάση της Περιφέρειας, να πηγαίνει την κατάσταση και την μεταξύ τους σύγκρουση, μέχρι τέλους.

  Με την κατάσταση όπως φαίνεται, να κινείται πάνω στους άξονες και την κατεύθυνση που έχει θέσει η Περιφέρεια Ηπείρου, μακριά από τον χαρακτήρα που επιχείρησε το προηγούμενο διάστημα να δώσει η διοίκηση του Συνδέσμου, παρουσιάζοντας ως τη μόνη λύση, την υλοποίηση του διαγωνισμού για την λειτουργία των ΣΜΑ και τον αντίστοιχο για την μεταφορά του υπολείμματος.

  Την Παρασκευή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συνδέσμου, κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, στην οποία συνάντησε μεγάλη αντίσταση από την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ, μεταξύ άλλων και από δημάρχους – μέλη, που είχαν τραβήξει στα άκρα το σχοινί τους προηγούμενους μήνες και στις τελευταίες συνεδριάσεις.

  Έτσι, μετά από έντονες αντιπαραθέσεις και σφοδρές επιθέσεις που δέχθηκε το προεδρείο για τη στάση και τις παλινωδίες του όλο το προηγούμενο διάστημα η κατεύθυνση που δόθηκε είναι να διερευνηθεί η δυνατότητα δοκιμαστικής λειτουργίας των ΣΜΑ με προσωπικό των δήμων και με προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως όμως και να συνεχιστεί η διαδικασία μεταφοράς του υπολείμματος από την Περιφέρεια Ηπείρου. Αν αυτό αποτυπωθεί και πρακτικά, θα σημάνει την ταυτόχρονη ακύρωση ή ματαίωση των διαγωνιστικών διαδικασιών, που είχε ήδη κινήσει ο Σύνδεσμος. Εξουσιοδοτήθηκε προς τούτο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Καλαντζής, να συναντηθεί εκ νέου με τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, κάτι που ζητήθηκε ήδη να γίνει την προσεχή Δευτέρα, ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία και να μπουν στην άκρη οι αντιπαραθέσεις.

  Ζήτησαν παραιτήσεις

  Αν υλοποιηθούν εν τέλει όλα αυτά τα οποία συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, όπως και φαίνεται ότι θα γίνει ως η μόνη εφικτή λύση, τότε θα πρόκειται για μία ήττα της διοίκησης του Συνδέσμου, που «έπαιξε με τη φωτιά», αλλά κάηκε, αποδεχόμενη στο τέλος τις αποφάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου.

  Από την άλλη, είναι προφανές, ότι οι επόμενες ημέρες για τη διοίκηση του Συνδέσμου θα είναι αρκετά δύσκολες, αφού χρεώνεται με λανθασμένους χειρισμούς που πέραν του ότι καθυστέρησαν τις διαδικασίες για δύο ολόκληρα χρόνια, χρέωσαν τους δήμους, άρα και τους πολίτες της Ηπείρου, με μεγάλες δαπάνες και πλέον με τις εξελίξεις, δικαιώνονται όλοι εκείνοι που οι δήμοι και κυρίως ο δήμος Ιωαννιτών και ο δήμος Ζίτσας, που εξαρχής είχαν σταθεί απέναντι στις λογικές που επιχείρησε να επιβάλει η διοίκηση του Συνδέσμου.

  Αξίζει να σημειωθεί, ότι και στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες, όσο κυρίως μετά από αυτήν, υπήρξαν έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ δημάρχων – μελών του Συνδέσμου, ενώ για πρώτη φορά ακούστηκαν προτάσεις προς το προεδρείο, ότι από τη στιγμή που οι αποφάσεις του δεν είχαν και δεν έχουν πρακτική εφαρμογή, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, δηλαδή να θέσει την παραίτησή του, στη διάθεση των μελών του Συνδέσμου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ