Πέμπτη 09.12.2021
More

  Αποδέσμευση των αστυνομικών από τα σταθερά σημεία ελέγχου

  Ζητούν με κοινή παρέμβαση

  Διακόσιοι αστυνομικοί διατίθενται από τις τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηπείρου, σε καθημερινή βάση για δράσεις που δεν αποτελούν αντικείμενο αστυνομικών αρμοδιοτήτων, αλλά παρελκόμενες δράσεις στο πλαίσιο αποτροπής της διασποράς του ιού.

  Σταθερά σημεία ελέγχου με μπλόκα καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, περιπολίες και έλεγχοι σε καταστήματα και κοινόχρηστους χώρους, έλεγχοι πολιτών για τα έγγραφα μετακινήσεων ή για τα sms και ακόμη, συνοδεία των αυτοκινήτων που μεταφέρουν τα εμβόλια και φύλαξη αυτών στις αποθήκες, αποτελούν πια ένα καθημερινό ζήτημα, που φέρνει πέραν των άλλων αντιμέτωπους και με την κόπωση και την αγανάκτηση των πολιτών, τους αστυνομικούς.

  Κοινή παρέμβαση

  Σε μία σπάνια στα χρονικά, κοινή παρέμβασή τους, οι διοικήσεις των τεσσάρων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Ήπειρο, με επιστολή τους προς το αρχηγείο επισημαίνουν, ότι η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει και τη δυσφορία των πολιτών, που υποχρεούνται να πειθαρχούν σε καθημερινούς ελέγχους και αφετέρου την ψυχολογική κόπωση του προσωπικού.

  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΥΝΙ Αν. Κωνσταντινίδης σε δηλώσεις του την Παρασκευή, κανείς δεν αρνήθηκε ότι και η ΕΛ.ΑΣ πρέπει να συνδράμει στην αποτροπή διασποράς του ιού, αλλά σχεδόν ένα χρόνο μετά, αυτή η διαδικασία τείνει να γίνει καθεστώς σε βάρος των άλλων αστυνομικών αρμοδιοτήτων όπως είναι οι ουσιαστικοί έλεγχοι και οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες που έχουν προληπτικό χαρακτήρα και εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

  Στην επιστολή τους ζητούν από το αρχηγείο να λάβει την απόφαση και να αποδεσμεύσει τους αστυνομικούς από τα σταθερά σημεία ελέγχου και να επιστρέψουν στους ελέγχους ουσίας που είναι άλλωστε και η κύρια αποστολή της ΕΛ.ΑΣ.

  «Η διαδικασία έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία και την αγανάκτηση των πολιτών απέναντι στους αστυνομικούς, καθώς είναι πάρα πολλοί αυτοί που ελέγχονται περισσότερες από μία φορές ημερησίως, ενώ μετακινούνται για λόγους εργασίας. Τα όριά μας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού και αυτό που ζητάμε από το αρχηγείο, είναι να μην απασχολούνται οι αστυνομικοί σε υπηρεσίες που δεν έχουν σχέση με την αστυνόμευση», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ