Κυριακή 27.09.2020
More

  Αποκτά φωτιστικά led η Άρτα

  Ολοκληρώνονται από το Δήμο Αρταίων οι εργασίες εγκατάστασης νέου δικτυού δημοτικού φωτισμού, με φωτιστικά led. Tο έργο εκτός από τις ανωτέρω εργασίες  και το νέο δίκτυο, περιλαμβάνει και άλλες εργασίες, επέκτασης, αναβάθμισης και διευθέτησης του υπάρχοντος δικτύου, σε όλο το Δήμο Αρταίων, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ με χρηματοδότηση από Δημοτικούς και πόρους της  Περιφέρεια Ηπείρου.

  Πρόκειται για παρεμβάσεις που αφενός μεν ενισχύουν την ποιότητα του ηλεκτροφωτισμού σε όλο το Δήμο, αφετέρου δε εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα προς όφελος των συμπολιτών, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.

  Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης νέου δικτύου δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά  led σε διάφορα σημεία του Δήμου.

  Συγκεκριμένα:

  Στην οδό Χέλμη τοποθετήθηκε υπέργειο δίκτυο με τοποθέτηση φωτιστικών led αστικού φωτισμού επί ιστών φωτισμού ύψους 5 μέτρων με  εργασίες κατασκευής βάσεων ιστών, κατασκευή υπόγειου δικτύου, τοποθέτηση υπέργειου δικτύου καθώς και σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.

  1) Στις οδούς Κατσιμήτρου, Αράχθου, Γ. Μπακόλα, Δημητρίου και  Τζουμέρκων από Ορλάνδου έως 3/40 Δ. Ευζώνων πραγματοποιήθηκε, εγκατάσταση νέου δικτύου οδικού φωτισμού με ιστούς 6 και 9 μέτρων και φωτιστικά led οδικού φωτισμού, κατασκευή υπόγειου δικτύου, τοποθέτηση υπέργειου δικτύου και σύνδεση με ΔΕΔΔΗΕ.

  2) Στους Αγ. Αναργύρους, δημιουργήθηκε νέα εγκατάσταση δικτύου δημοτικού φωτισμού, υπόγειου και υπέργειου με φωτιστικά σώματα αστικού φωτισμού led επί ιστών  5μέτρων και σύνδεση με τη ΔΕΔΔΗΕ.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πλατείες Απόμερου και Κορωνησίας  πραγματοποιήθηκε αποξήλωση του υφιστάμενου υπέργειου δικτύου, δηλαδή των ιστών και των συμβατικών φωτιστικών σωμάτων και έγινε, εγκατάσταση νέου με ιστούς 5 μέτρων και φωτιστικά σώματα led αστικού φωτισμού. Στο νησάκι του Παραποτάμιου Πάρκου, έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για τοποθέτηση ηλεκτρικής παροχής για μελλοντική χρήση, ενώ, τέλος, στις Εργατικές κατοικίες έγινε επέκταση του υφιστάμενου δικτύου δημοτικού φωτισμού με τοποθέτηση δύο ιστών παραδοσιακού τύπου με φωτιστικά led κορυφής.

  «Οι παρεμβάσεις έγιναν τόσο στην πόλη την Άρτας, όσο και σε τοπικές και δημοτικές κοινότητες, με στόχο την βελτίωση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων προς όφελος των συνδημοτών, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον. Συνεχίζουμε με δράσεις και έργα που σέβονται το περιβάλλον και την πόλη μας» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Πανέτας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  218 νέα κρούσματα- 4 στα Ιωάννινα

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 218 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

  Επιστροφή στην Super League με το δεξί για τον ΠΑΣ- 2-2 με τον Άρη

  Με το δεξί επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΣ που απέσπασε ισοπαλία (2-2) από τον Άρη εκτός έδρας

  Πιέσεις για παράταση στη δήλωση αυθαιρέτων

  Την παράταση των προθεσμιών ένταξης και υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων στον ν. 4495/2017 ζητά το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ.

  Αναστάτωση για τα διπλώματα οδήγησης

  Πολύ διαφορετική η οδήγηση μηχανής από αυτοκίνητο επισημαίνουν οι εκπαιδευτές

  Το κέντρο βάρους στην κοινωνική πολιτική

  Η κοινωνική πολιτική και η στήριξη όσων έχουν ανάγκη, βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρύτερης πολιτικής του Δήμου Ιωαννιτών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.