Δευτέρα 21.09.2020
More

  Προγραμματισμός δράσεων για τα 200 χρόνια

  Η «χαρτογράφηση» και η  γενικότερη δομή των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν  το 2021 στην Πρέβεζα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της  αρμόδιας για το θέμα επιτροπής η οποία έγινε στο γραφείο του δημάρχου Πρέβεζας (και προέδρου της) Νίκου Γεωργάκου  με τη συμμετοχή  του  εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως πρωτοσύγκελου π. Σίμωνα Δημογέροντα, της αντιδημάρχου πολιτισμού Αθηνάς Κωνσταντάκη και του προέδρου του Ιδρύματος “Ακτία Νικόπολις” Νίκου Καράμπελα.

  Οι προτάσεις που κατέθεσαν στην πρόσφατη διαβούλευση φορείς και πολίτες της Πρέβεζας κωδικοποιήθηκαν από την κα Κωνσταντάκη και αποτελούν το  “οργανόγραμμα” γύρω από το οποίο θα κινηθεί ο δήμος για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν  με ορίζοντα το 2021 αλλά και τα επόμενα έτη.

  Αφετηρία των δράσεων θα αποτελέσει το συνέδριο για την Ελληνική Επανάσταση και τον Οδυσσέα Ανδρούτσο που θα πραγματοποιηθεί από την Ιερά Μητρόπολη τον  Φεβρουάριο του 2021 ημέρα όπου ο δήμος θα παρουσιάσει  επίσημα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν.

  Ο Ιερός Βράχος του Ζαλόγγου και η θυσία των γυναικών του Σουλίου θ’ αποτελέσουν σημείο αναφοράς ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος στο «Ελλάδα 2021» θα κατατεθεί πρόταση για τη συνολική αναβάθμιση του μνημείου και  του  χώρου που το περιβάλλει.

  Στις βασικές δράσεις εντάσσονται επίσης η μελέτη και η ψηφιοποίηση αρχειακού υλικού που αφορά ιστορικά γεγονότα και αγωνιστές από την περιοχή της Πρέβεζας, η δημιουργία πρωτότυπου οπτικοακουστικού υλικού και ειδικότερα ντοκιμαντέρ για τις Σουλιώτισσες και η δημιουργία ιστορικής διαδρομής στον αστικό ιστό.

  Το Γ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο για την Πρέβεζα με πρόταση του κ. Καράμπελα θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2022 προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος για την οργάνωσή του αλλά και την ένταξη σε αυτό ενοτήτων που προτάθηκαν από φορείς.

  Οι προτάσεις των φορέων εξάλλου θα ενταχθούν στον “χάρτη” των εκδηλώσεων και ενεργό ρόλο θα παίξουν οι ίδιοι αφού ζητούμενο αποτελεί η ενεργοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας και της μαθητικής κοινότητας.

  Η κα Κωνσταντάκη εξάλλου προανήγγειλε αναβάθμιση των γιορτών για το Ζάλογγο οι οποίες θα μετατεθούν από τον Αύγουστο για τον Οκτώβριο κάθε έτους έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή περισσότερου κόσμου και των σχολείων της περιοχής.

  Η Επιτροπή «Πρέβεζα 2021» βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το «Ελλάδα 2021»   ενώ συναντήσεις της θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Συνελήφθη ο δράστης που πυροβόλησε τον αδερφό του- Κατέληξε ο 40χρονος συγχωριανός

  Συνελήφθη πριν από λίγο στη γέφυρα του Σκεπαστού, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τη Μυρσίνη Πρέβεζας, ο δράστης που πυροβόλησε τον αδερφό του και άλλον έναν συγχωριανό το Σάββατο

  Επιδημία…καταλήψεων στα σχολεία- 18 στην Ήπειρο

  «Μέχρι στιγμής φαίνεται να μην μας αγγίζει, ευτυχώς, η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά αυτή των καταλήψεων», ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης

  Τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες από την κακοκαιρία «Ιανός»

  Παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για τις πληγείσες από τον κυκλώνα περιοχές

  Ο Δήμος Ιωαννιτών στην εποχή της ΙΡΙΔΑΣ

  Σε πλήρη εφαρμογή και λειτουργία βρίσκεται από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου το Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ»

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.