Πέμπτη 30.06.2022
More

  Αθωωτική η πρόταση του Εισαγγελέα με αστερίσκους

  Σε εξέλιξη η δίκη για τις κλεμμένες εικόνες στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων

  Αθωωτική πρόταση έκανε ο Εισαγγελέας για τους τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμένους, στη δίκη των κλεμμένων εικόνων.

  Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά τον πρώτο κατηγορούμενο (σ.σ. πρώην Πρωτοσύγκελος), τον τρίτο κατηγορούμενο (σ.σ. συντηρητής βιβλίων) και τον κατηγορούμενο ιερέα, λόγω αμφιβολιών, ενώ επίσης αθωωτική ήταν η πρόταση και για τον κατηγορούμενο παλαιοπώλη.

  Αναφορικά με τον δεύτερο κατηγορούμενο (σ.σ. σύμβουλος τέχνης) η πρόταση που έγινε είναι αθώος για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο, προτάθηκε ως ένοχος για ηθική αυτουργία πέντε περιπτώσεων κλοπών, από τις οποίες παρέδωσε κλοπιμαία αντικείμενα σε οίκους δημοπρασίας, τα οποία στη συνέχεια εντοπίστηκαν. Επίσης, προτάθηκε ως ένοχος για την αποδοχή προϊόντων εγκλήματος (σ.σ. εικόνα από το Βισικό) και για την αποδοχή και διάθεση εξακολουθητικά και κατ’ επάγγελμα προϊόντων εγκλήματος. Τέλος, αθωωτική ήταν η πρόταση σχετικά με την περίπτωση κλοπής του Ευαγγελίου από τους Καλαρρύτες, η οποία συζητήθηκε στο δικαστήριο.

  Η δίκη στη συνέχεια διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ