Κυριακή 26.05.2024
More

  Αυξημένο το ενδιαφέρον για το Νησί

  Αυξημένη τουλάχιστον κατά 10% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν η κίνηση των ημερών προς το Νησάκι της Παμβώτιδας με τα καραβάκια να αναχωρούν από τον Μόλο γεμάτα και να επιστρέφουν επίσης το ίδιο.

  Τα δρομολόγια αυξήθηκαν λόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Άρης Λιούμπος καταγράφηκε μία από τις καλύτερες περιόδους των τελευταίων ετών.

  Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και στους νησιώτες ήταν ο σταθερός ρυθμός επισκεψιμότητας από τις παραμονές των Χριστουγέννων μέχρι και χθες, δεύτερη μέρα του χρόνου.

  Η κίνηση αναμένεται να μείνει στα ίδια επίπεδα, αλλά και να αυξηθεί το τριήμερο των Θεοφανείων. Οι ιδιοκτήτες των πλοιαρίων ωστόσο στην Παμβώτιδα ασχολούνται και με άλλα ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και με γραφειοκρατικές διαδικασίες, αφού εκκρεμούν οι αδειοδοτήσεις για τη νηολόγηση και άλλων καραβιών, όπως επίσης και μία πρόταση για συνδυαστικές λιμναίες και χερσαίες συγκοινωνίες, την οποία έχει καταθέσει το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

  Ο κ. Λιούμπος τόνισε πως μπορούν να γίνουν αρκετά πράγματα για την βελτίωση της συγκοινωνίας από και προς το Νησί, αρκεί να υπάρχουν κανόνες και οι όποιες παρεμβάσεις να υπακούουν σε ένα συγκεκριμένο νομικό καθεστώς.

  «Ακούμε με ενδιαφέρον όλες τις προτάσεις, χωρίς να απορρίπτουμε καμία. Προφανώς και εμείς θέλουμε να γίνουν ακόμη καλύτερα τα πράγματα, αλλά να μην ξεχνάμε ότι η λίμνη μας είναι μικρή και δεν μπορεί να χωρέσει τους πάντες. Υπάρχουν επίσης και άλλοι προορισμοί που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν περιμετρικά της λίμνης, αρκεί όμως να γίνει με σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό και όχι όπως έγινε πριν δέκα χρόνια με το Πέραμα, που ξεκίνησαν τα δρομολόγια και σταμάτησαν μετά από πέντε μήνες», σημείωσε μεταξύ άλλων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ