Κυριακή 25.09.2022
More

  Χαμηλές πτήσεις για την αγορά

  Υποτονική εξακολουθεί να παραμένει η κίνηση των καταναλωτών στα εμπορικά καταστήματα παρά το γεγονός ότι οι καλοκαιρινές εκπτώσεις συνεχίζονται και στα καταστήματα υπάρχουν μεγάλα ποσοστά έκπτωσης.

  Παρόλα αυτά, η κίνηση στην αγορά όλες τις  ημέρες είναι «μουδιασμένη». Κλάδοι που παραδοσιακά ελκύουν τη μερίδα του λέοντος των καταναλωτών – όπως η ένδυση και η υπόδηση – έχουν προχωρήσει σε εκπτώσεις που αγγίζουν το 50%, ή και σε πολλές περιπτώσεις το 70%. Ωστόσο, το κύμα ακρίβειας που διαχέεται πλέον σε όλο το φάσμα των προϊόντων υποχρεώνει τους καταναλωτές να περιορίζουν τα έξοδά τους στα απολύτως απαραίτητα. Οι επιχειρηματίες του λιανικού εμπορίου καλούνται να διαχειριστούν την αβεβαιότητα που γεννά η ακρίβεια, γνωρίζοντας καλά πως οι καταναλωτές δεν έχουν πολλά περιθώρια για αγορές.

  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων οι καταναλωτές έχουν περιορίσει κατά πολύ τα έξοδά τους, με αποτέλεσμα να καταγράφονται «χαμηλές πτήσεις» στα έσοδα των εμπόρων που την ίδια ώρα πρέπει να πληρώσουν και τις δόσεις από την επιστρεπτέα προκαταβολή.

  Ο κ. Πραμαντιώτης ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη ειδικά για τους μικρούς εμπόρους που δυσκολεύονται να κρατήσουν τις επιχειρήσεις , με τον  Σεπτέμβριο να είναι επίσης πολύ δύσκολος μήνας. «Δεν κινδυνολογούμε. Ακριβολογούμε. Πολλοί συνάδελφοι δε θα μπορούν να παραμείνουν και θα έχουμε λουκέτα» υπογραμμίζει ο κ. Πραμαντιώτης που ζητά από την κυβέρνηση στήριξη των επιχειρήσεων και φυσικά αναστολή της επιστροφής των δόσεων της επιστρεπτέας προκαταβολής.

  Να υπενθυμίσουμε ότι οι εμπορικές εκπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

  Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

  Κατά την διάρκεια των εκπτώσεων θα πρέπει να προσέχουμε μεταξύ άλλων τα εξής: -Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

  -Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ