Παρασκευή 01.03.2024
More

  Χάνονται τα Χριστούγεννα και για τους ξενοδόχους

  Ανύπαρκτες οι κρατήσεις και το ενδιαφέρον- Ζητούν ενίσχυση

  Στο ναδίρ βρίσκονται οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία για τις εορτές των Χριστουγέννων. Οι ξενοδόχοι εκτιμούν πως έχει χαθεί και η χειμερινή περίοδος και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο 2021, ζητώντας παράλληλα την άμεση στήριξη της πολιτείας ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν τα ξενοδοχεία και τους υπαλλήλους.

  Στην ουσία τα ξενοδοχεία είναι ανοικτά, αλλά στην πραγματικότητα είναι κλειστά, αφού δεν υπάρχει καμία κινητικότητα και ούτε πρόκειται να υπάρξει.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχεδόν ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό ενώ όλα δείχνουν ότι θα περάσουμε τις γιορτές σε πολύ κλειστό μικρό οικογενειακό κύκλο.

  Ο Λευτέρης Ζαρκάδας, από πλευράς της Ένωσης Ξενοδόχων, βλέπει τα δύσκολα και κάνει λόγο για «ξενοδοχεία ζόμπι» που λειτουργούν χωρίς να λειτουργούν και που είναι ανοικτά ενώ είναι κλειστά.

  Οι ξενοδοχειακές μονάδες εντός και εκτός πόλης έχουν δεχτεί πλήγμα ενώ δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα… μη γνωρίζοντας τι θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα και αν θα σώσουν την εργασία τους. Η ευρύτερη περιοχή του Νομού Ιωαννίνων είναι τουριστικός προορισμός για την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά αλήθεια, ποιος έχει τη διάθεση ή την σκέψη να κάνει ένα ταξίδι;

  Ο αριθμός των νεκρών και των κρουσμάτων που κινείται πάνω από 2000 δεν αφήνει κανένα περιθώριο και η μόνη διέξοδος είναι αυτή της τήρησης των μέτρων ώστε να περιοριστεί η αυξητική τάση της πανδημίας.

  Ο Λευτέρης Ζαρκάδας από πλευράς της Ένωσης Ξενοδόχων βλέπει τα δύσκολα… μπροστά μας!

  Μέχρι σήμερα καμία πρόβλεψη δεν μπορεί να υπάρξει ή να γίνει για την περίοδο των Χριστουγέννων. Η απλή κοινή λογική λέει ότι θα πρέπει να μείνουμε σπίτι μας και να γιορτάσουμε αυστηρά οικογενειακά τις γιορτές των Χριστουγέννων καθώς το σύστημα υγείας δοκιμάζεται και τα περιθώρια στενεύουν για όλους. Τι νόημα έχει άλλωστε να βγεις τρεις μέρες και να κλειστείς όλες τις επόμενες;

  Στην πραγματικότητα η ψυχολογία του κόσμου είναι στα τάρταρα καθώς υπάρχει αγωνία και άγχος. Οι διακοπές και η χαλάρωση θέλει πρώτα απ’ όλα καλή ψυχολογία… που έχει χαθεί προ καιρού.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ