Παρασκευή 31.03.2023
More

  Όλα έτοιμα για να τρέξει η β’ φάση του «Αντώνης Τρίτσης»

  Τι δηλώνει ο πρόεδρος της επιτροπής, Ηλίας Γιάτσιος

  Στην ετοιμότητα που υπάρχει από πλευράς της κυβέρνησης για να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2021 η δεύτερη φάση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»  αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Ηλίας Γιάτσιος από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε.

  Προ ημερών ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στη διαδικτυακή Συνδιάσκεψη για τους δήμους της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποίησε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας είχε αναφερθεί στην ετοιμότητα και την προετοιμασία που γίνεται παρά τις δυσκολίες της πανδημίας.

  Στόχος του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» είναι μεταξύ άλλων  η αρτιότερη και συντεταγμένη συνεργασία, στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των νέων χρηματοδοτικών ευκαιριών που προκύπτουν από συγχρηματοδοτούμενα και Εθνικά Προγράμματα. Μάλιστα υπάρχει σαφής προσανατολισμός  στην τοπική ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

  Από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος της, Ηλίας Γιάτσιος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι για την τεχνική υποστήριξη, μέχρι το τέλος του έτους, 50 μηχανικοί θα είναι στη διάθεση της ΕΕΤΑΑ για να βοηθήσουν κυρίως τους ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους.

  Ερωτηθείς για το παράρτημα της ΕΕΤΑΑ στα Γιάννενα ανέφερε ότι έχει βρεθεί χώρος μέσα στα Γιάννενα και θα λειτουργήσει αμέσως μετά την πρόσληψη προσωπικού σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Το γραφείο αναμένεται να λειτουργήσει στο κέντρο της πόλης.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ