Σάββατο 01.04.2023
More

  Πυρά για την πολιτική της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα

  Ο Γ. Στέφος για την εκπαίδευση

  Πυρά κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής που ασκεί εν καιρώ πανδημίας εκτοξεύει ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος. Η πολιτική της κυβέρνησης σε όλα τα θέματα αναλύεται σε μια πρόταση, σύμφωνα με τον κ. Στέφο: «Η πολιτική του βλέποντας και κάνοντας».

  Οι πολίτες αγωνιούν για το σήμερα και το αύριο καθώς η καραντίνα συνεχίζεται και όλα δείχνουν ότι θα πηγαίνουμε σε επαναλαμβανόμενα λοκ νταουν μέχρι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και να επιστρέψουμε αργά αλλά σταθερά στην όποια κανονικότητα.

  Τα κλειστά σχολεία, κλειστές επιχειρήσεις, καταστήματα λιανεμπορίου και πολλά άλλα προκαλούν ανησυχία για χιλιάδες λουκέτα και στρατιές ανέργων.

  Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός εμφανίζεται χωρίς μάσκα σε φωτογραφίες στην Πάρνηθα προκαλώντας αρνητικά σχόλια.

  «Δεν με ενοχλεί που ο πρωθυπουργός γυμνάζεται! Με ενοχλεί που δεν τηρεί τα μέτρα και δεν φοράει μάσκα. Την ίδια ώρα που έχουμε εκατοντάδες νεκρούς από την πανδημία», λέει ο κ. Στέφος.

  Το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε για τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης αλλά και για τις μεγάλες καταγεγραμμένες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή που αγγίζουν τις 2.000 στα Γιάννενα.

  Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περίπου 900 μαθητές της πρωτοβάθμιας και περίπου 1.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δε διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση ενώ την ίδια ώρα έχουμε ελλείψεις και σε εκπαιδευτικούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

  Ο κ. Στέφος που διδάσκει σε δημοτικό σχολείο βλέπει τα προβλήματα και την αγωνία εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών ενώ μιλά για τις ευθύνες που έχει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που δεν έπραξε όσα έπρεπε την περίοδο του καλοκαιριού προκειμένου να είναι όλοι έτοιμοι για να ανταποκριθούν στις ανάγκες που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας.

  Παράλληλα, επαναφέρει το θέμα της αδυναμίας σύνδεσης σε απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές που κάνουν δύσκολη ή αδύνατη την παρακολούθηση των μαθημάτων ενώ αιτήματα εκπαιδευτικών από μέρη της χώρας να πάνε στα σχολεία για να κάνουν από εκεί τηλεκπαίδευση απορρίφθηκαν εξαιτίας αδυναμίας των σχολείων να φιλοξενήσουν εκπαιδευτικούς στους χώρους.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ