Σάββατο 15.05.2021
More

  Χατζηκώστα – Τέσσερα κρούσματα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

  Επιβεβαιώθηκαν και δύο κρούσματα σε ασθενή και συνοδό

  «Εκτός μάχης» τέθηκαν από χθες, ακολουθώντας τα προβλεπόμενα, ένας ιατρός και τρεις νοσηλευτές στην Ορθοπεδική Κλινική του νοσοκομείου Χατζηκώστα, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

  Στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός χθες μετά τα θετικά rapid στο προσωπικό, που τέθηκε σε καραντίνα, μέχρι να επιβεβαιωθούν και με τα μοριακά τεστ, όπως και τελικά έγινε. Θετικοί επίσης έχουν βρεθεί ένας ασθενής και μία συνοδός, ενώ διενεργούνται τεστ πλέον στο προσωπικό των «επίμαχων» Κλινικών, της Ορθοπεδικής και της Νεφρολογικής, ώστε να διερευνηθεί τυχόν διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου.

  Αξιοσημείωτο είναι βέβαια, ότι τουλάχιστον ο ιατρός είχε εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου, με τη δεύτερη να γίνεται στις αρχές της εβδομάδας, κάτι που σημαίνει, ότι ο ίδιος νόσησε στο μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης.

  Ένα μνημόσυνο «δίνει» νέα κρούσματα

  Η σημερινή καταγραφή κρουσμάτων του ΕΟΔΥ για τα Ιωάννινα σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, καθώς έχουν επιβεβαιωθεί αρκετά κρούσματα με μία κύρια πηγή διασποράς, που σχετίζεται με ένα από τα κρούσματα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα. Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ενός κρούσματος προέκυψαν και άλλα θετικά, με εστιασμένη πηγή διασποράς ένα τραπέζι που έγινε μετά από μνημόσυνο, σε κατοικία στα Ιωάννινα. Ο αριθμός των κρουσμάτων στα Ιωάννινα σήμερα, ίσως φτάσει τα 15 ή και τα ξεπεράσει, εάν προκύψουν και άλλα ως το μεσημέρι, που δηλώνονται από ιδιωτικά εργαστήρια στον ΕΟΔΥ.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ