Σάββατο 25.05.2024
More

  Χωρίς αποφάσεις για νέα τιμολόγια

  Περισσότερο πολιτικό, παρά διαχειριστικό χαρακτήρα έχει η απόφαση του ΔΣ του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων να μην λάβει καμία απόφαση για τον καθορισμό των νέων τιμολογίων για τους καταναλωτές – πελάτες του, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό, να «φορτώσει» στη νέα διοίκηση από το νέο έτος ένα σημαντικό βαρίδιο που θα πρέπει να το διαχειριστεί μόνη της.

  Η απόφαση σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΔΛΙ Γ. Αρλέτο να μην δοθούν αυξήσεις στα τέλη του Συνδέσμου αποτελεί μία συνειδητή πολιτική επιλογή, καθώς όπως ανέφερε μιλώντας στο ITV, «θα ήταν πολύ εύκολο να αποφασίσουμε αυξήσεις και σήμερα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια που είχαμε να αντιμετωπίσουμε υπέρογκα βάρη και υποχρεώσεις που δικαιολογούσαν μία τέτοια απόφαση. Δεν το κάναμε όμως, γιατί έχουμε ως γνώμονα το ότι οι διοικήσεις δεν είναι μόνο για να ασκούν διαχείριση, αλλά να λαμβάνουν και πολιτικές αποφάσεις. Το ίδιο κάναμε άλλωστε και όταν αναλάβαμε το 2019 όταν τα χρέη του ΣΥΔΛΙ προς τη ΔΕΗ ήταν έξι εκ. ευρώ και περίπου δύο εκ. ήταν τα χρέη της ΔΕΥΑΙ προς το Σύνδεσμο και υπήρχαν και οι οφειλές των ιδιωτών. Διαχειριστήκαμε όμως, την κατάσταση αυτή με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσαμε και παραδίδουμε μία οφειλή τριών εκ. προς τη ΔΕΗ ενώ ρυθμισμένα είναι τα χρέη της ΔΕΥΑΙ προς τον Σύνδεσμο, τα οποία εξυπηρετούνται κανονικά. Θεωρούμε, ότι είναι μία διαχειρίσιμη κατάσταση για τη νέα διοίκηση που οφείλει και αυτή όπως κάναμε κι εμείς τα προηγούμενα χρόνια να βρει λύσεις σε αυτά και σε άλλα ζητήματα», ανέφερε ο κ. Αρλέτος.

  Ο πρόεδρος του Συνδέσμου προσέθεσε πως είναι κρίσιμο να αντιληφθούν όλοι ότι η διαχείριση της κατάστασης στον ΣΥΔΛΙ τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολη, αλλά εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική, καθώς προέκυψαν οι επιπλέον έκτακτες ανάγκες της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

  «Θα μπορούσαμε κι εμείς τότε να έχουμε αυξήσει τις τιμές όταν εκτινάχθηκε το λειτουργικό κόστος λόγω των αυξήσεων στην τιμή χρέωσης του ρεύματος. Δεν το κάναμε όμως και με ομόφωνη απόφαση κινηθήκαμε προς το Παρατηρητήριο, ζητήσαμε και πετύχαμε τη νομοθετική ρύθμιση. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να καλύπτει το κόστος των επιπλέον δαπανών που αναφέρονται στο ενεργειακό κόστος που είναι αυξημένο και αυτό έγινε», πρόσθεσε.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ