Κυριακή 05.12.2021
More

  Δεν εξετάστηκε η δυνατότητα μαθημάτων σε κοινόχρηστους χώρους

  Κριτική φοιτητών στην κυβερνητική πολιτική για τη πανδημία

  Στο στόχαστρο βάζουν πλέον οι φοιτητές την κυβερνητική πολιτική σε κεντρικό επίπεδο αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα ΑΕΙ της χώρας ελέω της πανδημίας όπου το σύνολο των μαθημάτων διεξάγεται εξ αποστάσεως, με εξαίρεση ελάχιστα εργαστηριακά μαθήματα.

  Η κατάσταση δεν είναι διαφορετική και στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου την τρέχουσα εβδομάδα έχουν ανασταλεί τα μαθήματα με φυσική παρουσία και όπως φαίνεται το πρυτανικό συμβούλιο θα δώσει παράταση για άγνωστο χρονικό διάστημα στην ίδια απόφαση.

  Φοιτητές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων ωστόσο πραγματοποιούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στην πρυτανεία όπως έγινε το πρωί της Πέμπτης, από εκπροσώπους του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος ΒΕΤ με την Γκουζάλ Τουλιαγκάνοβα να επικρίνει τη στάση της κυβέρνησης, λέγοντας, ότι επιδιώκει να έχει κλειστά τα πανεπιστήμια, χωρίς να εξετάζει τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να αξιοποιούνται οι κοινόχρηστοι χώροι για την παράδοση μαθημάτων.

  «Στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν εξετάστηκε ποτέ η εναλλακτική της διενέργειας μαθημάτων σε κοινόχρηστους χώρους, όπως στο συνεδριακό κέντρο ή στο Τεχνολογικό Πάρκο και αλλού. Οι καθηγητές – μέλη ΔΕΠ που συνταξιοδοτήθηκαν το 2019 είναι πολλαπλάσιοι των νέων μελών ΔΕΠ που προσελήφθησαν στο πανεπιστήμιο, επομένως είναι αδύνατο να καλυφθούν οι ανάγκες. Την ίδια στιγμή, που ο προϋπολογισμός του πανεπιστημίου μειώθηκε κατά 400.000 ευρώ από πέρυσι, το υπουργείο εγκρίνει τη χρηματοδότηση του ΕΛΚΕ με 13 εκ. ευρώ για να γίνουν μπίζνες με επιχειρήσεις στον τομέα της έρευνας. Ζητάμε να ληφθούν μέτρα για την προστασία των φοιτητών από την πανδημία, έως είναι η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους, η βελτίωση της καθαριότητας και της απολύμανσης στις φοιτητικές εστίες και η διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ στους φοιτητές που διαμένουν σε αυτές, καθώς ήδη έχουν υπάρξει κρούσματα», ανέφερε η Γκ. Τουλιαγκάνοβα.

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ