Πέμπτη 23.09.2021
More

  Εγκρίθηκε έργο προβολής της Πολιτιστικής Διαδρομής

  Με τίτλο: «Δικτύωση και προβολή της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου»

  Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο η πρόταση  για την υποβολή της πράξης με τίτλο: «Δικτύωση και προβολή της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου»,  στο ΠΕΠ Ηπείρου, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ.

  Την εισήγηση έκανε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Στρ. Ιωάννου τόσο για το συγκεκριμένο έργο, που αναφέρεται στη στρατηγική της δικτύωσης, της ψηφιακής ξενάγησης, σε νέες ψηφιακές εφαρμογές, στην παραγωγή διαφημιστικού υλικού και άλλα, καθώς επίσης και για την πορεία συνολικά του έργου των «Πολιτιστικών Διαδρομών» σε συνεργασία με το ΔΙΑΖΩΜΑ.

  Όπως είπε, έχουν δρομολογηθεί όλα τα υποέργα της πρότασης με εξαίρεση την κατασκευή της παράκαμψης της αρχαίας Νικόπολης και της νέας εισόδου της πόλης της Πρέβεζας, με προϋπολογισμό 18 εκ. ευρώ καθώς αναβλήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες το δικαστήριο για τον καθορισμό τιμής μονάδος στις απαλλοτριωθείσες εκτάσεις. Εκκρεμεί ακόμη η έγκριση από το ΚΑΣ της μελέτης για το αρχαίο στάδιο της Νικόπολης.

  Ο Γ. Πρέντζας από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις και επιφυλάξεις συνολικά για το έργο και την προγραμματική σύμβαση με το ΔΙΑΖΩΜΑ, τονίζοντας, ότι η βασική επιδίωξη του έργου είναι η εμπορευματοποίηση και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ