Πέμπτη 30.05.2024
More

  ΔΕΥΑΙ: Απολογισμός θητείας από τον Αρ. Μπαρτζώκα

  Απολογισμό της θητείας του στη ΔΕΥΑΙ έκανε ο Αρ. Μπαρτζώκας μετά την πρόσφατη ολοκλήρωσή της.

  Όπως αναφέρει:

  «Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της θητείας μου στη ΔΕΥΑΙ, θα ήθελα, για μια πληρέστερη ενημέρωση των συνδημοτών μας, να παραθέσω συνοπτικά τα πλέον σημαντικά σημεία του έργου το οποίο επιτελέστηκε στα 4,5 περίπου χρόνια που ήμουν Πρόεδρος της Επιχείρησης, μετά από την πολύ τιμητική πρόταση για συνεργασία του αείμνηστου Μωυσή Ελισάφ. Το έργο αυτό δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητο και οφείλεται στη συνεργασία όλων των μελών του Δ.Σ. αλλά και των εργαζομένων τους οποίους ευχαριστώ θερμώς.

  1) Εντός του τρέχοντος μηνός ολοκληρώνεται το έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, συνολικού κόστους 17.000.000 €, ένα έργο οποίο καθυστερούσε για πάνω από δέκα χρόνια.

  2) Υπεγράφη η σύμβαση για (i) την αναβάθμιση του παλαιού βιολογικού και (ii) την ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων λυμάτων, κόστους 11.000.000 €. Πλέον η πόλη θωρακίζεται περιβαλλοντικά για την επόμενη 30-ετία.

  3) Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση παροχομέτρων σε 29 γεωτρήσεις, ύψους 4.000.000 €.

  4) Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή μονάδος ηλιακής ξήρανσης και αξιοποίησης της λυματολάσπης κόστους 10.900.000 €.

  5) Εντός μηνός περίπου αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση 11.900 σύγχρονων ψηφιακών υδρομέτρων κόστους 4.800.000 €.

  6) Ολοκληρώθηκε το έργο της προμήθειας και εγκατάστασης 68 σταθμών τηλεπαρακολούθησης των υποδομών ύδρευσης με σκοπό τη μείωση των διαρροών ύψους 1.700.000 €.

  7) Ολοκληρώνονται σύντομα τα έργα επέκτασης του αποχετευτικού περιμετρικά της πόλης (Καρδαμίτσια, Νέα Ζωή, Κάτω Νεοχωρόπουλο, Δροσιά, Πεντέλη, Τσιφλικόπουλο κλπ.), με συνολικό μήκος αποχετευτικού δικτύου άνω των 100 χιλιομέτρων, κόστους 10.300.000 €.

  8) Κατασκευάστηκε επίσης το αποχετευτικό στα Κάτω Μάρμαρα, την Ολυμπιάδα καθώς και την Αμφιθέα ύψους 4.100.000 €.

  10) Επεκτείνεται το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων εντός του πολεοδομικού σχεδίου και οριοθετημένων οικισμών με προϋπολογισμό 2.400.000 €.

  11) Υλοποιήθηκε το πρόγραμμα Interreg SAVEWATER με το οποίο (i) χαρτογραφήθηκαν και αποτυπώθηκαν σε πλατφόρμα GIS 60.000 υδρόμετρα στην πόλη, (ii) εγκαταστάθηκαν πιλοτικά 725 ψηφιακά υδρόμετρα στο Κάστρο και (iii) αναβαθμίστηκαν 5 σταθμοί ελέγχου διαρροών, με κόστος 500.000 €.

  12) Επιλύθηκαν χρονίζοντα προβλήματα ύδρευσης στην Αγία Μαρίνα, την Κρανούλα, τον Δρίσκο, τη Μανωλιάσα, τα Κυπαρίσσια, την Περίβλεπτο, τα Μάρμαρα, την περιοχή Σιαράβα, την πλατεία Πάργης κ.ά.

  13) Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εξόρυξη 4ης γεώτρησης στους Λογγάδες για την ενίσχυση της παροχής νερού στον Κατσικά.

  14) Επεκτάθηκαν τα γραφεία της επιχείρησης και στον 1ο όροφο της Ριζαρείου Πολιτείας με πιο πολλά ταμεία και πρόσβαση ΑΜΕΑ.

  15) Διαφημίστηκε η πλατφόρμας ydata.eu μέσω των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών και του δημοτικού ραδιοφώνου και ελήφθη απόφαση για οικονομικό κίνητρο για την χρήση της (έκπτωση 1,24 € ανά λογαριασμό). Ως αποτέλεσμα, οι εγγεγραμμένοι καταναλωτές, οι οποίοι λαμβάνουν πλέον τον λογαριασμό τους με e-mail, από 2% το 2019, σήμερα έχουν φθάσει το 23%.

  16) Ανατέθηκε η υπηρεσία της καταμέτρησης περιφερειακά της πόλης σε ιδιώτη με αποτέλεσμα να γίνονται καταμετρήσεις παντού πλέον και όλοι οι καταναλωτές, να λαμβάνουν 6 λογαριασμούς το χρόνο σε όλη την έκταση του Δήμου.

  17) Αυξήθηκαν οι δόσεις των διακανονισμών ληξιπρόθεσμων οφειλών για τους οικονομικά αδύνατους από 36 σε 72.

  18) Γίνεται πλέον τακτική εξόφληση των οφειλών της ΔΕΥΑΙ προς τον ΣΥΔΛΙ και τη ΔΕΗ. Η ΔΕΥΑΙ είναι από τις ελάχιστες ΔΕΥΑ της χώρας χωρίς χρέη προς τη ΔΕΗ.

  19) Ανανεώθηκε ο στόλος των αυτοκινήτων της επιχείρησης.

  20) Έγινε προμήθεια νέων σύγχρονων εμφακελωτικών μηχανών.

  21) Τοποθετήθηκαν 60 νέοι σύγχρονοι πυροσβεστικοί κρουνοί.

  22) Κατά την περίοδο του κορωνοϊού: (i) δεν έγινε προσαύξηση ληξιπρόθεσμων λογαριασμών και δεν έγινε καμία διακοπή υδροδότησης και (ii) υπήρξε στενή συνεργασία με το Τμήμα Ιατρικής του Π.Ι. για συνεχείς δειγματοληψίες και αναλύσεις ακαθάρτων υδάτων της πόλης.

  23) Δημιουργήθηκε νέα σύγχρονη ιστοσελίδα από μηδενική βάση.

  24) Έγινε πιστοποίηση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΙ με ISO (για σχεδιασμό και υλοποίηση χρηματοδοτούμενων έργων, διενέργεια διαγωνισμών, οικονομική διαχείριση έργων, έκδοση λογαριασμών κλπ.).

  25) Υπήρχε πάντοτε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση της κοινής γνώμης για κάθε πρόβλημα και κάθε διακοπή υδροδότησης.

  Η ΔΕΥΑ Ιωαννίνων έχει εισέλθει πλέον σε μια νέα εποχή, την εποχή της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού. Στο νέο Δ.Σ. εύχομαι να επιτύχει στο δύσκολο έργο του προς όφελος της επιχείρησης και της πόλης.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ