Πέμπτη 18.08.2022
More

  ΔΕΥΑΙ -Ελπίζει σε λύση με τις νέες γεωτρήσεις

  Ο κ. Μπαρτζώκας στη συνεδρίασή του το Δ.Σ αποφάσισε να αναθέσει τη μελέτη ύδρευσης για την περιοχή των Καρδαμιτσίων

  Την αρκετά αισιόδοξη εκτίμηση ότι εντός του φθινοπώρου θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες και παράλληλα οι εργασίες για την λειτουργία της νέας γεώτρησης στους Λογγάδες, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ.

  Με απόφασή του, το Δ.Σ της επιχείρησης στην τελευταία συνεδρίαση αποφάσισε να προχωρήσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η ανόρυξη μίας τέταρτης γεώτρησης στην περιοχή των Λογγάδων με τη λειτουργία της οποίας εκτιμάται ότι θα αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα με την επάρκεια νερού στη Δ.Ε. Παμβώτιδας και κυρίως στα ψηλά σημεία του Κατσικά. Όπως ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας η ΔΕΥΑΙ έχει ήδη προχωρήσει τις απαιτούμενες ενέργειες προς τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και εκτιμά πως η νέα γεώτρηση θα τεθεί σε λειτουργία από τα μέσα του φθινοπώρου.

  Κάτι αντίστοιχο ετοιμάζεται όμως και για τις περιοχές Κρύας και Αγίας Μαρίνας αν και σε πρώτη φάση προγραμματίζεται ο καθαρισμός και η εκβάθυνση των υφιστάμενων γεωτρήσεων.

  Μελέτη για τα Καρδαμίτσια

  Παράλληλα όπως ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας στη συνεδρίασή του το Δ.Σ αποφάσισε να αναθέσει τη μελέτη ύδρευσης για την περιοχή των Καρδαμιτσίων ώστε να διαπιστωθεί γιατί δεν υπάρχει επάρκεια νερού, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ή υλοποιούνται μελέτες και έργα αντικατάστασης δικτύου στην Ηλιόκαλη και στη Δαφνούλα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ