Σάββατο 13.08.2022
More

  Δωρεά οργάνων στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα

  Δωρεά οργάνων σε λήπτη στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων

  Στις 19 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» δωρεά οργάνων (καρδιά) σε λήπτη στην Ελλάδα στο ΩΝΑΣΕΙΟ Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, από εγκεφαλικά νεκρό ασθενή που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

  Ο Έλληνας δότης ήταν γυναίκα ηλικίας 40 ετών.

  Η ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, ανθρωπισμού, πολιτισμού και αλτρουισμού καθώς και την βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης.

  Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος και τους ευχαριστούν για το ανθρώπινο μεγαλείο τους, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου αποφάσισαν να γεφυρώσουν τη ζωή με τον θάνατο.

  Η Διοίκηση του Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, καθώς και όλο το προσωπικό των ομάδων μεταμόσχευσης που συνέβαλλε στην επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης δωρεάς οργάνων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ