Παρασκευή 04.12.2020
More

  Δυνατότητα ενίσχυσης και από την Περιφέρεια για τα αθλητικά σωματεία

  Νέα ρύθμιση για τα αθλητικά σωματεία

  Τη δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης από τις περιφέρειες της χώρας αποκτούν πλέον τα αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία κάθε περιοχής, μετά τη σχετική νομοθετική ρύθμιση στο Ν. 4735, που ψηφίστηκε στις 12 Οκτωβρίου.

  Σύμφωνα με τη νέα αυτή ρύθμιση, δίνεται η δυνατότητα επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων όχι μόνον από τους ΟΤΑ  α’ βαθμού, όπως ίσχυε, από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και από τους ΟΤΑ β’ βαθμού, δηλαδή από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

  Η πρόβλεψη αναφέρει πως θα πρέπει να έχει εγγραφεί ανάλογη πίστωση στους προϋπολογισμούς των περιφερειών, με την προϋπόθεση, το συνολικό ποσοστό των εν λόγω επιχορηγήσεων να μην υπερβαίνει το 0,5% των ετήσιων τακτικών εσόδων τους.

  Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη ρύθμιση, που μπορεί να προσφέρει μία σημαντική οικονομική διέξοδος στα αθλητικά σωματεία της χώρας, τα οποία έχουν υποστεί μία τεράστια οικονομική αιμορραγία το διάστημα της υγειονομικής κρίσης.

  «Δεν είναι μόνο, ότι για μεγάλο διάστημα ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους, επομένως δεν είχαν και κάποιοι δεν έχουν ακόμη και σήμερα, συνδρομές, είναι και το ότι ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού, μέσα από τις οποίες τα περισσότερα σωματεία συγκέντρωναν χρήματα για να καλύψουν σημαντικό μέρος των εξόδων τους», ανέφερε ο κ. Γοργόλης.

  Εκείνο πάντως που μένει να διευκρινιστεί, είναι αφενός εάν η ρύθμιση αφορά στο σύνολο των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, αλλά και στα κριτήρια που θα ισχύουν για την ένταξή τους στη λίστα των σωματείων που θα επιχορηγούνται.

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Μόλις 5 στα Ιωάννινα

  Στην ΠE Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις πέντε κρούσματα

  45 εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

  Ανακοίνωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.