Τρίτη 28.05.2024
More

  Δύσκολο το «Πάσχα» για τους ξενοδόχους

  Ο Στ. Σιούτης για υδατοδρόμιο και τουριστική κίνηση

  Δύσκολα τα πράγματα για τον τουρισμό καθώς τουλάχιστον για την περιοχή μας φαίνεται να χάνεται η Πασχαλινή περίοδος (δεύτερο συνεχόμενο Πάσχα), διότι με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας αλλά και της περιοχής μας είναι δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

  Αν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση για την άδεια μετακίνησης το Πάσχα όλα δείχνουν ότι η περίοδος αυτή, θα χαθεί τουλάχιστον για πολλούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

  Από πλευράς της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, ο Στάθης Σιούτης δεν είναι αισιόδοξος καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία που συνδέεται με την πορεία της πανδημίας και του εμβολιασμού.

  «Είναι σίγουρο ότι και αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη. Έχουμε μια ελπίδα για την άφιξη επισκεπτών από το Ισραήλ που στην πλειονότητά τους έχουν εμβολιαστεί. Οι επισκέπτες αυτοί όταν και εφόσον έρθουν θα κινηθούν περισσότερο στους ορεινούς όγκους. Για την πόλη δεν ξέρουμε πως θα κινηθεί η τουριστική κίνηση. Πάντως, υπάρχει μια ανησυχία και συνδέεται με το εμβολιαστικό πρόγραμμα που πηγαίνει πισω εξαιτίας και των θεμάτων που προκύπτουν με τα εμβόλια» είπε ο κ. Σιούτης ευχόμενος να πάνε καλύτερα τα πράγματα στο επόμενο διάστημα.

  Ερώτημα για την πορεία της άδειας ίδρυσης Υδατοδρομίου στη Λίμνη Παμβώτιδα υπέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Καλογιάννη, Στάθης Σιούτης, ζητωντας να ενημερωθεί για την πορεία της άδειας ίδρυσης Υδατοδρομίου στη Λίμνη Παμβώτιδα.

  Όπως ανέφερε ο κ. Σιούτης τα υδροπλάνα έχουν δοκιμαστεί εδώ και πολλές δεκαετίες σε πολλές ξένες χώρες και είναι αποδεδειγμένο πως μπορούν να αποτελέσουν για την χώρα μας μια αξιόπιστη εναλλακτική ως μια επιπλέον συγκοινωνιακή επιλογή.Είναι ένα ευέλικτο και φιλικό προς το περιβάλλον μέσον και συνυπάρχει αρμονικά με πλοία, ιδιωτικά σκάφη, αλιευτικά κ.α. «Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως η ύπαρξη πιστοποιημένου υδατοδρομίου στη Λίμνη Παμβώτιδα και κατ’ επέκταση η παρουσία υδροπλάνων σε αυτήν, προσθέτει υπεραξία σε ολόκληρο τον Δήμο μας καθώς και στην περιοχή του Περάματος. Μπορεί να υπάρξει σύνδεση τόσο με εγχώριους τουριστικούς προορισμούς αλλά και με εξωχώριους, όπως με την Κέρκυρα, την Πάτρα και τους Παξούς και ίσως αργότερα με την Αλβανία και την Ιταλία» ανέφερε ο κ. Σιούτης καλώντας να επισπευτούν οι διαδικασίες.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ