Πέμπτη 13.05.2021
More

  Τρέχουν οι προθεσμίες για επιστρεπτέα και «Γέφυρα 2»

  Τι δήλωσε ο πρόεδρος λογιστών-φοροτεχνικών, Σπ. Μπέκας

  Μέχρι τις 19 Απριλίου έχουν προθεσμία οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να υποβάλουν αίτηση για την επιστρεπτέα προκαταβολή 7 σύμφωνα με τον πρόεδρο των Λογιστών-Φοροτεχνικών Σπύρο Μπέκα.

  Σύμφωνα με τις διατάξεις δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν:

  Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, καθώς και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ).

  Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Μπέκα τρέχουν οι διαδικασίες γιατο πρόγραμμα «Γέφυρα 2», το οποίο προσφέρει στήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από τον κορονοϊό. Οι δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Γέφυρα 2» υπολογίζονται σε 100.000-150.000 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, ενώ η διαδικασία της αίτησης στο νέο πρόγραμμα είναι γίνεται χωρίς να απαιτούνται δικαιολογητικά.

  Το νέο πρόγραμμα καλύπτει τόσο πληττόμενες επιχειρήσεις (μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών-επιτηδευματιών) που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές, όσο και επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις τους. Η προθεσμία θα διαρκέσει έως τις 9 Μαΐου.

  Τέλος αναφέρθηκε στην απαλλαγή τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αναμένεται όπως είπε η δεύτερη ευκαιρία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό στην αρχή Ιουνίου του 2022.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ