Πέμπτη 18.08.2022
More

  Εγρήγορση αλλά όχι ανησυχία

  Για πανδημία, οξεία ηπατίτιδα και ευλογιά των πιθήκων

  Σε εγρήγορση είναι οι υπηρεσίες όλων των υγειονομικών φορέων όπως επεσήμανε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου. Η κα. Νάκου εξήγησε ότι η πανδημία έχει κοπάσει αλλά από την άλλη χρειάζεται προσοχή ειδικά για ανθρώπους που βρίσκονται σε χώρους συνωστισμού και άρα καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουν μάσκα.

  Η κα. Νάκου τόνισε ότι πλέον μετά από όλο αυτό το διάστημα έχουμε αποκτήσει την γνώση και την εμπειρία για να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις ενώ πάντα υπάρχουν και τα πρωτόκολλα που ενεργοποιούνται εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη.

  Στο μεταξύ,  σύμφωνα με στοιχεία, έχουμε μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία αν και από επιστήμονες εκφράζονται φόβοι και ζητούν να λαμβάνονται μέτρα και να μπαίνει η μάσκα όταν και όπου πρέπει.

  Τέλος, η κα Νάκου ερωτηθείσα για το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα-πρόκειται για έναν 59χρονο που νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και σε απομόνωση- υποστήριξε ότι οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί ενώ το ίδιο συμβαίνει και για τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας. «Εμείς σε κάθε περίπτωση εάν και εφόσον χρειαστεί θα θέσουμε όλες τις υπηρεσίες προς όφελος του κόσμου» κατέληξε η αντιπεριφερειάρχης.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ