Πέμπτη 13.06.2024
More

  Έκθεση με κειμήλια και ενθυμήματα από τον Αγώνα του ‘21

  «Το Μουσείο πάει σχολείο» και για την ακρίβεια περιοδεύει σε 25 πόλεις της χώρας

  Ο λόγος για το Πολεμικό Μουσείο που στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης δημιούργησε μία περιοδεύουσα έκθεση αξιόλογων κειμηλίων και ενθυμημάτων από την εποχή πριν και μετά την Επανάσταση του 1821 και από τη Δευτέρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα βρίσκεται στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων, όπου μπορούν να την επισκέπτονται μαθητές σχολείων της πόλης.

  Η επίσημη αυλαία της έκθεσης του Πολεμικού Μουσείου έγινε το πρωί της Δευτέρας με την υποδοχή και την πρώτη ξενάγηση σε εκπροσώπους τοπικών φορέων.

  Τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων υποδέχτηκαν ο Ταξίαρχος, διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Χρ. Σιόρεντας και ο αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου, υποπτέραρχος, Ιωάννης Θεοδοσουλάκος.

  Θερμές ευχαριστίες προς το Πολεμικό Μουσείο για την πρωτοβουλία που ανέλαβε και ταυτόχρονα προς τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Παιδείας αντίστοιχα που βοηθούν εξέφρασαν ο αντιπεριφερειάρχης Οδ. Πότσης και ο αντιδήμαρχος Ιωάν. Αϊβατίδης.

  Η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Δήμητρα Παπαϊωάννου αναφέρθηκε σε μία παράλληλη δράση σε επιλεγμένες ομάδες κοινού και μαθητές της πόλης.

  Πρόκειται για την περιοδική έκθεση με τίτλο «Ο καιρός της Επανάστασης. Τα Γιάννενα από τον Ρήγα στον Byron» που παρουσιάζεται στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων, στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ, στο Κάστρο Ιωαννίνων, καθημερινά και ώρες 11:00 -12:00 π.μ. σε σχολεία της πόλης των Ιωαννίνων.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ