Δευτέρα 28.09.2020
More

  Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα σχολεία

  Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα σχολεία είναι οι διευθύνσεις εκπαίδευσης.

  Τις επίσημες ανακοινώσεις και για τις ημερομηνίες που θα αφορούν στην επιστροφή των μαθητών όλων των βαθμίδων στις τάξεις, αλλά και στα μέτρα που θα εφαρμόζονται στο επίπεδο της υγιεινής, περιμένουν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης με το δεύτερο σκέλος να αναμένεται να εξειδικευτεί αύριο, Τετάρτη, από την υπουργό Παιδείας και τον Σωτ. Τσιόδρα.

  Ο προβληματισμός πάντως που ήδη υπάρχει από το άκουσμα κιόλας της σταδιακής επιστροφής των μαθητών στις τάξεις, είναι έντονος και αναφέρεται σε μία σειρά ζητημάτων, με κυρίαρχα αυτά της διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων. Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ηπείρου Κων. Καμπουράκης τόνισε, ότι θα πρέπει να δοθούν επαρκείς διευκρινίσεις για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, τους αριθμούς των επιτηρητών, των βαθμολογητών, αλλά και των αιθουσών που θα χρησιμοποιηθούν.

  Χωρίς tablets Γιάννενα και Θεσπρωτία

  Ο κ. Καμπουράκης στο μεταξύ εξέφρασε την εκτίμηση, ότι στο τέλος της υγειονομικής κρίσης, τα σχολεία θα βγουν αρκετά πιο ενισχυμένα στον ηλεκτρονικό τους εξοπλισμό και στις υποδομές τους εν γένει. Η διαδικασία της σύγχρονης τηλεδιδασκαλίας μετά το πρώτο διάστημα εξελίσσεται πλέον ομαλά, ενώ ήδη έχουν γίνει προμήθειες και παραδόσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και taablets από δήμους στην Ήπειρο για τις ανάγκες των μαθητών, όπως και από ιδιώτες.

  Ο κ. Καμπουράκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στις παρεμβάσεις του δήμου Αρταίων, αλλά και του δήμου Πρέβεζας, που είτε με δικά τους χρήματα είτε απευθυνόμενοι σε ιδιωτικές εταιρείες έχουν προμηθευτεί έναν μεγάλο αριθμό tablets, τα οποία διατίθενται για τις ανάγκες μαθητών, που δεν έχουν τις σχετικές δυνατότητες.

  «Υπάρχει η διαδικασία του υπ. Παιδείας μέσω του ΕΣΠΑ, είναι όμως κάτι που ίσως καθυστερήσει αρκετά. Ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος είπε ωστόσο, ότι οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν και να παραδώσουν στα σχολεία τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που χρειάζονται και μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό οι δήμοι Αρταίων και Πρέβεζας και περιμένουμε να γίνει κάτι ανάλογο και στα Ιωάννινα και στη Θεσπρωτία», κατέληξε ο κ. Καμπουράκης.

   

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  218 νέα κρούσματα- 4 στα Ιωάννινα

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 218 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

  Επιστροφή στην Super League με το δεξί για τον ΠΑΣ- 2-2 με τον Άρη

  Με το δεξί επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΣ που απέσπασε ισοπαλία (2-2) από τον Άρη εκτός έδρας

  Πιέσεις για παράταση στη δήλωση αυθαιρέτων

  Την παράταση των προθεσμιών ένταξης και υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων στον ν. 4495/2017 ζητά το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ.

  Αναστάτωση για τα διπλώματα οδήγησης

  Πολύ διαφορετική η οδήγηση μηχανής από αυτοκίνητο επισημαίνουν οι εκπαιδευτές

  Το κέντρο βάρους στην κοινωνική πολιτική

  Η κοινωνική πολιτική και η στήριξη όσων έχουν ανάγκη, βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρύτερης πολιτικής του Δήμου Ιωαννιτών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.