Κυριακή 22.05.2022
More

  Επανέρχεται σταδιακά το νερό στα Ιωάννινα

  Μετά από πολύωρη διακοπή, λόγω βλάβης

  Λόγω σοβαρού προβλήματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΙ, στην Κρύα, διακόπηκε η υδροδότηση στο μεγαλύτερο τμήμα της πόλης.

  Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν σε μία από τις γεωτρήσεις αντλήθηκαν και ποσότητες χώματος οι οποίες κατέληξαν στις τρεις κεντρικές δεξαμενές των Ιωαννίνων. Η γεώτρηση αυτή, τέθηκε εκτός λειτουργίας – οι υπόλοιπες επαρκούν για την ύδρευση της πόλης – αλλά απαιτήθηκε και εκτεταμένη διακοπή της υδροδότησης στον παλαιό Δήμο Ιωαννιτών.

  Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες και οι τρεις δεξαμενές εκκενώθηκαν, καθαρίστηκαν, απολυμάνθηκαν και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία πλήρωσής τους. Από το βράδυ της Κυριακής αποκαθίσταται σταδιακά η υδροδότηση και ως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, το μεγαλύτερο τμήμα των Ιωαννίνων θα έχει νερό. Μικρή καθυστέρηση ίσως παρουσιαστεί στα υψηλά σημεία της πόλης.

  Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η ΔΕΥΑΙ προμηθεύτηκε και διένειμε στους Δημότες περί τις 13.000 φιάλες ύδατος του 1,5 λίτρου.

  Η ΔΕΥΑΙ εκφράζει τη λύπη της για το συμβάν και ζητά συγγνώμη από τους δημότες για την ταλαιπωρία και επισημαίνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε τέτοια περιστατικά να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ