Παρασκευή 14.05.2021
More

  Επίκαιρο το μήνυμα της Ευεργεσίας

  Ημέρα μνήμης παρουσία του Υφ. Προστασίας του Πολίτη

  Το διαχρονικό μήνυμα της ευεργεσίας και της σημασίας που αυτή είχε και εξακολουθεί να έχει για την χώρα, έστειλε και ο φετινός εορτασμός της επετείου για την «Ημέρα Μνήμης των εθνικών ευεργετών», που συνεχίζει να εορτάζεται στην Ήπειρο και δη στα Ιωάννινα, με τη δέουσα λαμπρότητα, παρά τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας.

  Οι φετινές εκδηλώσεις μάλιστα χαρακτηρίστηκαν και από την παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτ. Οικονόμου, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση τόσο στην επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όσο και στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων στην κεντρική πλατεία. Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το μήνυμα της προσφοράς των εθνικών ευεργετών ήταν και παραμένει επίκαιρο και στις μέρες μας, που η πατρίδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο εθνικό κίνημα ευεργετισμού.

  «Ως Ηπειρώτες αισθανόμαστε ακόμη μεγαλύτερο το χρέος απέναντι στους Εθνικούς μας Ευεργέτες που το παράδειγμά τους πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε όλους τους νεοέλληνες για να προσφέρουν στην πατρίδα και να δημιουργήσουν ένα νέο εθνικό κίνημα ευεργετισμού», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

  Την πανηγυρική ομιλία της ημέρας αμέσως μετά την Δοξολογία πραγματοποίησε η φιλόλογος Ελένη Σιάση, αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου, με αναφορές στις πλέον χαρακτηριστικές στιγμές και τα πρόσωπα που χαρακτηρίζουν την εθνική ευεργεσία, έλκοντας στη συντριπτική τους πλειονότητα, την καταγωγή τους από την Ήπειρο.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ