Τρίτη 23.04.2024
More

  Προς εξέταση τα σχέδια για νέο Αστυνομικό Μέγαρο

  Πιο κοντά στην αδειοδότηση το έργο των νέων φυλακών στην Κόντσικα

  Δύο μεγάλα πρότζεκτ που φέρουν τη σφραγίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξελίσσονται με αρκετά γρήγορους ρυθμούς και αφορούν στην πόλη των Ιωαννίνων.

  Το πρώτο έχει να κάνει με τη διαδικασία της ανέγερσης ενός νέου Καταστήματος Κράτησης στην ΤΚ Κόντσικας, σε ακίνητο που έχει παραχωρήσει η Τοπική Κοινότητα στον δήμο Ιωαννιτών και ο δήμος στο υπ. Προστασίας του Πολίτη, ενώ το δεύτερο προέκυψε τους τελευταίους μήνες και αφορά στην αναζήτηση χώρου εντός του αστικού ιστού της πόλης, για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου.

  Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτ. Οικονόμου που βρέθηκε χθες στα Γιάννενα δήλωσε πως οι διαδικασίες για το νέο Κατάστημα Κράτησης προχωρούν πιο γρήγορα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα και σύντομα θα υπογραφούν τα συμβόλαια για την παραχώρηση του ακινήτου στο υπουργείο από τον δήμο Ιωαννιτών, ώστε άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία της αδειοδότησης.

  Για το δεύτερο ζήτημα που αναφέρεται στην ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για συζητήσεις που είναι πρώιμες ακόμη, γίνονται όμως σε εξαιρετικό κλίμα με τον δήμο Ιωαννιτών. «Είναι μία δημιουργική συζήτηση που εξελίσσεται με τη δημοτική αρχή της πόλης για την ανέγερση ενός νέου Μεγάρου, που θα αποσυμφορήσει την κίνηση στο κέντρο της πόλης και που προφανώς θα μπορεί να εξυπηρετηθεί σε καλύτερες συνθήκες, ο πολίτης. Αυτή τη στιγμή συζητάμε για την αναζήτηση χώρου, όπου μπορεί να ανεγερθεί ένα νέο κτίριο, αλλά εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με το ενδεχόμενο να μισθωθεί κτίριο και να μην ανεγερθεί κάποιο νέο.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ