Σάββατο 25.06.2022
More

  Επιμελητήριο Ιωαννίνων: Τουριστική και επιχειρηματική συνεργασία με την Αυστρία

  Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με την Πρέσβη της Αυστρίας

  Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων μεταξύ του Προέδρου, Δημ. Δημητρίου και της κας Mag. Hermine Poppeller, Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα.

  Στην συνάντηση αναλύθηκαν οι οικονομικές δυνατότητες της περιοχής, ο τουρισμός καθώς ο κλάδος των προϊόντων και των κατασκευών.

  Η Πρέσβης της Αυστρίας σημείωσε ότι «δεν βρισκόμαστε εδώ μόνο για τη δυνατότητα συνεργασίας στον τουριστικό τομέα, αλλά υπάρχουν δυνατότητες και σε άλλους κλάδους της επιχειρηματικότητας που υπάρχουν οι προϋποθέσεις να αναπτυχθούν και άλλες σχέσεις.

  Ο κ. Δημητρίου αφού ενημέρωσε την Πρέσβη για το οικονομικό αποτύπωμα της περιοχής, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους τομείς των κατασκευών και της μεταποίησης που έχουν τις προϋποθέσεις να αναπτύξουν σχέσεις με την Αυστρία.

  Παράλληλα, τόνισε ότι ήταν μια δεύτερη ουσιαστικά συνάντηση που επικαιροποιείται αφού είχε ήδη γίνει πριν τον covid-19 συνάντηση στην Βιέννη ενώ δεν παράλειψε να αναφέρει ότι πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση για την αεροπορική σύνδεση της περιοχής μας, μέσω της low cost αεροπορικής εταιρίας laudamotion στο οποίο μάλιστα συμφώνησε και η κα Poppeller.

  Τέλος, οι δυο πλευρές συμφώνησαν άμεσα μέσα στον επόμενο μήνα να υπάρξει συνάντηση στην πρεσβεία της Αθήνας με τον νέο Εμπορικό ακόλουθο στην Ελλάδα για να συζητηθούν τα θέματα και οι δυνατότητες συνεργασίες που αναπτύχθηκαν μέσα από την σημερινή συνάντηση.

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ παραβρέθηκε σε αυτή και ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Μάκης Χρυσοστόμου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ