Δευτέρα 03.10.2022
More

  Εκπαιδευτικά προγράμματα για Βρεφονηπιοκόμους Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών

  Συζητήθηκαν προτάσεις  για συνεργασία και παρεμβάσεις σε δομές του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών

  Συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Πρόεδρο του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δ. Πάνου, τον Αντιπρόεδρο, Ι. Τσίμαρη και την Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία», Σ. Μαρκούλα, καθώς και του επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου, Β. Κούτρα.

  Συζητήθηκαν προτάσεις του Κ.Π. «Σχεδία» για συνεργασία και παρεμβάσεις σε δομές του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών.

  Συμφωνήθηκε να υπάρξουν οργανωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στους Βρεφονηπιοκόμους των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών με στόχο την βελτίωση των γνώσεων και την ευαισθητοποίηση τους στην υιοθέτηση πρακτικών για την απόκτηση δεξιοτήτων (ατομικών-κοινωνικών) των παιδιών, γνωρίζοντας μέσα από πολλές έρευνες ότι η έγκαιρη παρέμβαση στα βρέφη και στα νήπια είναι σημαντική για την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και μπορεί να αποτρέψει πολλές προβληματικές συμπεριφορές στην μετέπειτα ζωή τους.

  Η πρώτη δράση θα αφορά ένα διαδικτυακό 3ωρο σεμινάριο και θα ακολουθήσουν και βιωματικά σεμινάρια. Επίσης, θα οργανωθούν ομάδες γονέων παιδιών που φοιτούν στους Σταθμούς του ΟΚΠΑΠΑ, καθώς και ομάδες παππούδων – γιαγιάδων που είναι μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου. Οι ομάδες αυτές έχουν ως στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας με τα παιδιά και τα εγγόνια και την βελτίωση του κλίματος των ενδοοικογενειακών σχέσεων.

  Τέλος, θα υπάρξει συνεργασία και με το Υπνωτήριο Αστέγων του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» με στόχο την κινητοποίηση και την κοινωνική επανένταξη των ωφελουμένων σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό της δομής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ