Κυριακή 26.05.2024
More

  Επιστρέφει στα έδρανα του δημ. συμβουλίου η «Δύναμη Δημιουργίας»

  Την απόφαση να επιστρέψει και να συμμετέχει κανονικά στο εξής στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όσο και της Δημοτικής Επιτροπής έλαβε η παράταξη «Δωδώνη – Δύναμη Δημιουργίας» στον δήμο Δωδώνης με επικεφαλής τον κ. Καραμπίνα, καθώς ικανοποιήθηκε το αίτημα προς την δημοτική αρχή για την παραχώρηση εξοπλισμένου χώρου για την παράταξη, όπως άλλωστε προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

  Από την άλλη βέβαια, η παραχώρηση του χώρου στα Δερβίζιανα, σε μία απόσταση 47 χιλιομέτρων από την έδρα του δήμου δημιουργεί άλλα προβλήματα τα οποία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη, καυτηριάζοντας τη στάση του δημάρχου Δωδώνης κ. Ντακαλέτση.

  «Η αποδοχή του σχετικού αιτήματός μας από τη Δημοτική Αρχή αποτελεί ένα πρώτο επιτυχές βήμα στις προσπάθειές μας να συμβάλουμε στη δημοκρατική λειτουργία  και τη νομιμότητα στη λειτουργία του Δήμου. Ταυτόχρονα δικαιώνουμε τους φίλους της παράταξής μας, που μας στηρίζουν στις προσπάθειές μας και οι οποίοι ίσως θεώρησαν ότι μπορεί να ήταν και υπερβολή εκ μέρους μας η αποχή από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως μέτρο πίεσης προς την νομιμότητα, αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

  Όμως και πάλι η Δημοτική Αρχή έδειξε τον πραγματικό χαρακτήρα της και θεώρησε σκόπιμο τα γραφεία, που παραχωρήθηκαν, να βρίσκονται στα Δερβίζιανα, δηλαδή σε απόσταση 47 χιλιομέτρων από την έδρα του Δήμου. Θα ήταν διασκεδαστικό, αν δεν ήταν τόσο τραγικό, ο Δήμος μας να διοικείται από ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν με αυτό τον τρόπο και με αυτές τις ολοκληρωτικές αντιλήψεις τη λειτουργία του Δήμου Δωδώνης. Είναι προφανές ότι απαιτούμε να εξευρεθεί άλλος κατάλληλος χώρος στην έδρα του Δήμου, όπως συμβαίνει σε όλους τους Δήμους της χώρας», σημειώνει η παράταξη που γνωστοποιεί επίσης, ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στους οποίους απευθύνθηκε, «…αξιολόγησαν ότι πρέπει να προχωρήσουν σε έλεγχο μιας σειράς προεκλογικών, αλλά και παλαιοτέρων, αποφάσεων της δημοτικής αρχής».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ