Πέμπτη 25.07.2024
More

  Επιστρέφει στην οριζόντια στάθμευση η οδός Σαλαμάγκα

  Ομόφωνη είναι η απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής του δήμου Ιωαννιτών ώστε να αλλάξει ο τρόπος στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Σαλαμάγκα στο κέντρο της πόλης και η επαναφορά αυτού στην προηγούμενη κατάσταση.

  Το θέμα έφτασε τον Απρίλιο του 2024 ως καταγγελία κατοίκων της οδού Σαλαμάγκα στη Δημοτική Επιτροπή και στην Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του δήμου. Στην καταγγελία τους, οι κάτοικοι ζητούν την αλλαγή του τρόπου στάθμευσης των οχημάτων επί της συγκεκριμένης οδού από διαγώνια σε οριζόντια στάθμευση, όπως ήταν στην αρχική κατάσταση, δεδομένου όπως αναφέρουν ότι ουδέποτε υπήρχε σχετική απόφαση για διαγώνια στάθμευση. Η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων γνωμοδότησε θετικά για την αλλαγή του τρόπου στάθμευσης των οχημάτων και η απόφαση αυτή επικυρώθηκε ομόφωνα, από τη Δημοτική Επιτροπή στη συνεδρίασή της στις 2 Ιουλίου.

  Η εν λόγω απόφαση διαβιβάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να ληφθεί η οριστική απόφαση.

  Να αλλάξουν τις πινακίδες σήμανσης

  Με βάση την εν λόγω υπόθεση πάντως, αναδεικνύεται για πολλοστή φορά η ευκολία με την οποία είτε ένας είτε λίγοι είτε περισσότεροι κάτοικοι λαμβάνουν πρωτοβουλίες και αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα της ζωής μίας ολόκληρης πόλης, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση εφόσον όπως αποδέχεται ο δήμος, ουδέποτε υπήρξε τέτοιου είδους απόφαση, θα πρέπει να αναζητηθεί, έστω για συμβολικούς λόγους, εκείνος που πρώτος εφήρμοσε τη διαγώνια στάθμευση στην Σαλαμάγκα, η οποία έγινε καθεστώς σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Είναι γεγονός βέβαια επίσης πως με την διαγώνια στάθμευση είναι περισσότερα τα Ι.Χ που μπορούν να σταθμεύσουν στην οδό, πλην όμως μειώνεται αρκετά το πλάτος του δρόμου και η διέλευση βαρέων οχημάτων καθίσταται από δύσκολη έως αδύνατη.

  Αυτονόητη επίσης θα πρέπει να είναι, όταν εφαρμοστεί η απόφαση, να υπάρξει και ξεκάθαρη σήμανση στην οδό Σαλαμάγκα καθώς μέχρι και σήμερα παραμένουν πινακίδες που απαγορεύουν τη στάση και τη στάθμευση για τα οχήματα, με δύο εξαιρέσεις όμως για τα μοτοποδήλατα αφενός και για τα Σαββατοκύριακα αφετέρου, ενώ έχουν μείνει ως έχουν από το μακρινό παρελθόν και οι πινακίδες για την ελεγχόμενη στάθμευση…

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ