Πέμπτη 30.05.2024
More

  Επιτακτική αναγκαιότητα να δοθούν απαντήσεις

  Παρέμβαση Κ. Μπάρκα για την Εγνατία

  Την επιτακτική αναγκαιότητα να δοθούν το συντομότερο απαντήσεις που θα εξηγούν τους λόγους για τους οποίους έκλεισε η σήραγγα «Μαλακάσι Α’» της Εγνατίας Οδού με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για διάστημα τουλάχιστον μίας εβδομάδας, ανέδειξε σε δηλώσεις που έκανε χθες, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κων. Μπάρκας.

  Λίγα μόλις 24ωρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την απαγόρευση κυκλοφορίας και χρήσης της σήραγγας μέχρι να γίνει ο έλεγχος από εξειδικευμένο προσωπικό, ο κ. Μπάρκας συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Ιωαννίνων Βασίλη Οικονόμου και τον επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιάννη Στέφο, συναντήθηκαν με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Ηπείρου, για το θέμα αυτό ώστε να πληροφορηθούν και τις δικές τους απόψεις. Ο κ. Μπάρκας σε δηλώσεις που παραχώρησε πριν τη συνάντηση στα τοπικά μέσα επισήμανε πως οι τοποθετήσεις του κ. Καχριμάνη προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου αλλά και δημιούργησαν την μέγιστη ανησυχία στους χρήστες της οδού, χωρίς οι αποφάσεις που ελήφθησαν να συνοδεύονται και από επαρκώς αιτιολογημένες εξηγήσεις.

  «Αν ο δρόμος είναι ή ήταν επικίνδυνος πριν κλείσουν τη σήραγγα θα πρέπει να μας το πουν και να μην κάνουν πολιτική διαχείριση του ζητήματος. Αυτό κάνουν με την απόφαση να κλείσει η σήραγγα, χωρίς να ενημερώσουν για τους λόγους που έπρεπε να γίνει αυτό. Όπως φάνηκε και με το δυστύχημα των Τεμπών, η Κυβέρνηση διαχειρίζεται με πολιτικό τρόπο την ασφάλεια των μεταφορών της χώρας και παράλληλα προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της, όπου αυτές υπάρχουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάρκας.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ