Τρίτη 02.03.2021
More

  Εβδομαδιαία αιμοδοσία του Νοσοκομείου Χατζηκώστα

  Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε το Τμήμα Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Χατζηκώστα λόγω έλλειψης αποθεμάτων αίματος

  Κάθε Παρασκευή για ένα μήνα, η Κινητή Μονάδα της Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ι «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» θα βρίσκεται από  τις 9.00 π.μ. έως 14.00.μ.μ. στο χώρο του συγκροτήματος των Παλαιών Σφαγείων (Αίθουσα Δημητρίου Χατζή) για να διενεργεί αιμοληψίες.

  Η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες που θέλουν να δώσουν αίμα αλλά φοβούνται να προσέλθουν στο Νοσοκομείο και προτιμούν εξωτερικούς χώρους. Μετά από συντονισμένες ενέργειες τόσο από πλευράς της διοίκησης του ΓΝ Χατζηκώστα όσο και από το τμήμα Αιμοδοσίας, παραχωρήθηκε ο συγκεκριμένος χώρος στα Σφαγεία και ήδη διενεργήθηκε η πρώτη αιμοδοσία.

  «Λόγω της πανδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, παρατηρείται σημαντικά μειωμένη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα τη μείωση των αποθεμάτων αίματος. Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι μας ότι το αίμα είναι αναγκαίο για την ζωή συνανθρώπων μας. Δίνουμε δέκα λεπτά από τον χρόνο μας και μπορούμε να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή» λέει ο αιμοδότης που βρέθηκε από τους πρώτους στην πρώτη αιμοληψία που έγινε.

  Οι αιμοδοσίες θα συνεχίζονται κάθε Παρασκευή μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ