Παρασκευή 19.08.2022
More

  Γεμάτα τα τραπεζάκια έξω- Άνοιξε μόνο το 30% των καταστημάτων

  Επανεκκίνηση με αιτήματα από τον κλάδο της εστίασης

  Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην επανεκκίνηση της εστίασης με πολλούς να γεμίζουν τα στέκια του κέντρου από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

  Πεζόδρομοι, πεζοδρόμια, εξωτερικοί χώροι καταστημάτων γέμισαν τραπεζοκαθίσματα και πολλοί ήταν αυτοί που απόλαυσαν τον καφέ ή κάποιο ποτό μαζί με την ολιγομελή παρέα τους, καθώς οι περιορισμοί δεν επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, τις πολυμελείς κοινωνικές συναναστροφές.

  Άλλωστε θα πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι άνοιξε η εστίαση μετά από έξι μήνες αλλά ο ιός δεν έχει φύγει και αυτό απαιτεί μεγάλη προσοχή από όλους ιδιοκτήτες και πελάτες.

  Οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα καφέ – μπαρ που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους παραμένουν ανοικτά έως τις 22:45, ενώ οι πολίτες πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 6 με SMS στο 13033 για να μεταβούν σε αυτά.

  Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης Χρήστος Τάτσης ρωτήθηκε για την εικόνα της επανεκκίνησης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να είναι σαφής, καθώς προηγήθηκαν οι αργίες του Πάσχα.

  Άνοιξε μόνο το 30%

  Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι τις πρώτες ημέρες έχει λειτουργήσει μόνο το 30% των καταστημάτων εστίασης και αυτό είναι αποτέλεσμα της αργοπορίας στην τροφοδοσία των καταστημάτων εξαιτίας και των αργιών αλλά και στο γεγονός ότι πολλά καταστήματα δεν διαθέτουν αίθριους χώρους για να βγάλουν τραπέζια και να δουλέψουν. « Άνοιξε στην περιοχή μας μόνο το τριάντα τοις εκατό. Άνοιξαν όσοι διέθεταν ανοικτούς αίθριους χώρους. Αναμένουμε διευκρινίσεις καθώς υπάρχουν ασάφειες σχετικά με το τι ορίζεται «υπαίθριος χώρος» και είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο και την αστυνομία, ώστε να διευθετηθούν και να ανοίξουν και άλλα καταστήματα. Επίσης, δεν έχουν ανοίξει τα μπαρ», ανέφερε ο κ. Τάτσης σημειώνοντας ότι έχει κατατεθεί αίτημα διεύρυνσης του ωραρίου μέχρι τα μεσάνυχτα ώστε να προλαβαίνουν πελάτες και ιδιοκτήτες. «Περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αλλαγής απόφασης».

  Ερωτηθείς για την μουσική ο κ. Τάτσης υποστήριξε ότι το θέμα της μουσικής θα έπρεπε να αφορά μόνο τους κλειστούς εσωτερικούς χώρους «Η μουσική θα ήταν θέμα για τους κλειστούς χώρους. Σε ανοικτούς χώρους δεν πιστεύω οτι υπάρχει πρόβλημα», τόνισε.

  Τέλος, ερωτηθείς για τα χρήματα της επανεκκίνησης είπε ότι «αναμένουν τα κονδύλια καθώς όσοι άνοιξαν το έκαναν με δικά τους κεφάλαια και όχι με την βοήθεια του κράτους».

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ