Τετάρτη 22.09.2021
More

  Να επιστρέψει ο πνευμονολόγος στο Χατζηκώστα

  Τι ζητούν απο κοινού Διοίκηση και εργαζόμενοι

  Χωρίς πνευμονολόγο λειτουργεί το δεύτερο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, το Χατζηκώστα.

  Το νοσοκομείο έχει δυο πνευμονολόγους. Η μόνιμη ιατρός του νοσοκομείου απέχει νόμιμα από τα καθήκοντά της καθώς βρίσκεται σε άδεια λοχείας και θα επανέλθει στην υπηρεσία μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα.

  Ο δεύτερος γιατρός, που προσελήφθη πριν από λίγο διάστημα, με απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη μεταβαίνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για την κάλυψη των αναγκών.

  Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα έκανε πολλές ενέργειες προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση για τον δεύτερο πνευμονολόγο υπογραμμίζοντας την σημασία της ύπαρξης της συγκεκριμένης ειδικότητας σε ένα νοσοκομείο αναφοράς με μονάδες λοιμωδών αλλά και ΜΕΘ covid.

  Ωστόσο, η απόφαση της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ δεν άλλαξε… και το νοσοκομείο έμεινε χωρίς πνευμονολόγο.

  «Σε μια κρίσιμη περίοδο αναφορικά με την πανδημία covid-19, η παρουσία αυτής της ειδικότητας ιατρού, συμβάλλει τα μέγιστα στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στη περιοχή». Πανηγυρίζαμε για την πρόσληψη γιατρού πνευμονολόγου αλλά η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ μεταφέρει τον πνευμονολόγο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Μιλάμε για διαχείριση του μηδέν … Ευελπιστούμε αυτοί που πρέπει να μας ακούσουν να το κάνουν. Εμείς δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε να επιστρέψει ο γιατρός στο Χατζηκωστα και θα στείλουμε και σχετικό έγγραφο με το αίτημά μας.

  Είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητό ότι πρέπει σε αυτή την δύσκολη περίοδο να είναι εύρωστα και τα δυο νοσοκομεία. Δεν μπορεί να λειτουργεί το Νοσοκομείο Χατζηκώστα σαν ως επίκουρο νοσοκομείο» τονίζει ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Καλαμπόκας.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ