Τρίτη 24.05.2022
More

  Η ΕΛΜΕ για το κλείσιμο Γυμνασίου – Λυκείου Βελλάς

  Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ για το κλείσιμο Γυμνασίου – Λυκείου Βελλάς

  Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

  «Μετά και την ανακοίνωση της Υπουργού (με βάση το νέο Νομοσχέδιο για την Παιδεία), πως όσα Εκκλησιαστικά σχολεία έχουν μικρότερο αριθμό μαθητών από 120 θα κλείνουν, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-Ι καταγγέλλει την απόφαση αυτή κάνοντας γνωστό πως θέση όλων μας είναι, κανένα σχολείο να μην κλείσει.

  Επίσης δημιουργείται μεγάλο θέμα με τους συναδέλφους που υπηρετούν εκεί αφού μένουν χωρίς οργανική αλλά και πολλών μαθητών που είχαν ως πρώτη επιλογή την Βελλά.

  Υπερασπιζόμαστε τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των συναδέλφων και δεν επιτρέπουμε την αδιαφάνεια και αυθαιρεσία στις διαδικασίες τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών.

  Οι τοποθετήσεις των συναδέλφων να γίνουν με βάση την πλήρη και πραγματική εικόνα των κενών και τα μόρια/προτιμήσεις, με διαφάνεια σε όλη τη διαδικασία, και να γίνει η αίτηση τοποθέτησης μαζί με όλους τους συναδέλφους και η υπεραριθμία των συναδέλφων να κριθεί, όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, στην ομάδα σχολείων της περιοχής μετάθεσης.

  Ως ΕΛΜΕ-Ι υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Σχολείο και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων εκπαιδευτικών για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σχολείου και την απερίσπαστη εργασιακή πορεία των εκπαιδευτικών σε μια εποχή εργασιακής ανασφάλειας εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθείται.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ