Σάββατο 15.05.2021
More

  Η ιχνηλάτηση κατέληξε στο τραπέζι μετά από μνημόσυνο

  Τρία νέα κρούσματα σε υγειονομικούς στο Χατζηκώστα 

  Η μεγαλύτερη διασπορά εντός νοσοκομείων της Ηπείρου από την έναρξη της πανδημίας είναι αυτή των τελευταίων 24ωρων στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, αφού μετά τα έξι κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν και περιλήφθηκαν στην καταγραφή του ΕΟΔΥ την Παρασκευή, ο μοριακός έλεγχος και άλλων δειγμάτων επιβεβαίωσε τρία ακόμη κρούσματα. Πρόκειται για δύο κρούσματα σε νοσηλευτικό προσωπικό και ένα σε ασθενή της Νεφρολογικής Κλινικής, ο οποίος διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο ΠΓΝΙ, ενώ το προσωπικό που έχει βρεθεί θετικό στον ιό, έχει τεθεί σε καραντίνα. Τα κρούσματα εντοπίζονται σε δύο Κλινικές την Ορθοπεδική και τη Νεφρολογική, ωστόσο τα νέα τεστ που έγιναν στην πρώτη Κλινική στο σύνολο προσωπικού και ασθενών, ήταν αρνητικά. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι η απαρχή της διασποράς του ιού εντός του νοσοκομείου έγινε από αποκλειστική συνοδό ασθενούς στην Ορθοπεδική Κλινική, η οποία βρέθηκε και στους χώρους της Νεφρολογικής Κλινικής.

  Έτσι, εντοπίστηκαν αρχικά τέσσερα κρούσματα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με τον έναν ιατρό να έχει κάνει μάλιστα στις αρχές της εβδομάδας κα τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλά φαίνεται πως δεν ο οργανισμός δεν είχε προλάβει να αναπτύξει πλήρη αντισώματα, και νόσησε, προφανώς στο μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης.

  Η ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων στο νοσοκομείο Χατζηκώστα καταλήγει ως πηγή έναρξης της διασποράς του ιού που έφτασε εντός του νοσοκομείου, ένα τραπέζι σε σπίτι στην πόλη των Ιωαννίνων, μετά από μνημόσυνο, στο οποίο παραβρέθηκαν αρκετά άτομα. Μεταξύ αυτών και μία συνοδός που βρέθηκε θετική στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

  Κάπως έτσι, την Παρασκευή, τα Ιωάννινα κατέγραψαν συνολικά 16 νέα κρούσματα, τον μεγαλύτερο αριθμό από τα μέσα Νοεμβρίου, όταν και τα κρούσματα είχαν αρχίσει να υποχωρούν.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ