Τρίτη 20.04.2021
More

  ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Να μην φορολογείται η μη επιστρεπτέα προκαταβολή

  Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ζητά νομοθετική ρύθμιση για τη μη φορολόγηση της μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

  Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με επιστολή του προέδρου του Δημήτρη Δημητρίου προς τον υπουργό Οικονομικών ζητά νομοθετική ρύθμιση για τη μη φορολόγηση της μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

  Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων:

  «Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην επιχειρηματικότητα λόγω covid-19 θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι μέλημα σας η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και όχι δια της πλαγίας οδού η extra φορολόγηση της. Δεν είναι δυνατόν οι επιχειρήσεις που λαμβάνουν μη επιστρεπτέα προκαταβολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των Περιφερειών της χώρας για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους, να φορολογούνται τα επιδοτούμενα ποσά.

  Οι επιδοτήσεις θα πρέπει να εξαιρούνται από το σύνολο των εσόδων από επιχειρηματικές συναλλαγές και να μην προσμετρώνται στον υπολογισμό του εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα».

  Παρακαλούμε όπως αποφασίσετε άμεσα να προβείτε στην απαραίτητη θέσπιση της ειδικής νομοθετικής ρύθμισης που θα ρυθμίζει τα παραπάνω και θα εξαιρεί τα συγκεκριμένα ποσά από το ΔΕΛΦ 1080132 ΕΞ 2015/2.6.2015 έγγραφο της ΑΑΔΕ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ