Κυριακή 25.09.2022
More

  ΚΔΑΠ μΕΑ «ΕΣΤΙΑ» – Άμεση η επαναλειτουργία και κάλεσμα για ενημέρωση

  Κάλεσμα σε γονείς και κηδεμόνες να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που προσφέρονται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία απηύθυνε ο Χρήστος Θέμος από την «Εστία».

  Ο κ. Θέμος αναφέρθηκε στη δυνατότητα που δίνεται σε γονείς και κηδεμόνες μέσα από τις δομές που υπάρχουν, να γράψουν τα παιδιά τους σε μια δομή στην οποία μπορούν να πηγαίνουν προκειμένου να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους.

  Όπως ανέφερε ο κ. Θέμος, σκοπός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία είναι η δημιουργική απασχόληση μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής.

  Επίσης η συμμετοχή των παιδιών σε προγράμματα προ-επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ίδια και το οικογενειακό – συγγενικό τους περιβάλλον.

  Ο κ. Θέμος ερωτηθείς ξεκαθάρισε ότι η σχέση της «Εστίας» με τους φορείς όπως την Περιφέρεια και τον δήμο Ιωαννιτών είναι εξαιρετική ενώ αγαστή είναι και η σχέση που έχουν με άλλες αντίστοιχες κοινωνικές δομές όπως ο ΟΚΠΑΠΑ αλλά και η ΕΛΕΠΑΠ.

  «Εμάς μας ενδιαφέρει να έχουμε μια καλή συνεργασία με όλους αφενός και αφετέρου μας νοιάζει να μη μένουν τα παιδιά εγκλωβισμένα σπίτι. Υπάρχουν πολλές δομές και μπορούν οι γονείς και οι κηδεμόνες να ζητήσουν πληροφορίες και να πάνε τα παιδιά τους στις δομές αυτές ώστε και τα παιδιά αλλά και οι ίδιοι να έχουν μια διέξοδο» τόνισε ο κ. Θέμος καλώντας όσους το επιθυμούν να αναζητήσουν σχετικές πληροφορίες.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ