Κυριακή 25.09.2022
More

  Ξεκίνησαν οι αγορές σχολικών ειδών

  Ξεκίνησε το ενδιαφέρον των γονιών για την προμήθεια σχολικών ειδών ενόψει του νέου σχολικού έτους που η έναρξή του πλησιάζει.

  Σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια και μαρκαδόροι είναι μόνο μερικά από όσα συνήθως ζητούν οι σχολικές λίστες που δίνονται με την έναρξη της χρονιάς.

  Οι τιμές σύμφωνα με τον Γιώργο Νταλαμάγκα είναι διαφορετικές ειδικά στις σχολικές τσάντες που μπορεί να ξεκινούν από 25 ευρώ και να ανεβαίνουν. Ανάλογα κινούνται οι τιμές στα τετράδια ενώ σίγουρα πιο ακριβά αναμένεται να πληρώσουν οι γονείς τα ξενόγλωσσα βιβλία για τα ξένες γλώσσες. «Σε γενικές γραμμές έχουμε διαφοροποιήσεις αλλά όχι μεγάλες.

  Τα ξενόγλωσσα και ειδικά αυτά που έρχονται από την Αγγλία είναι πρόβλημα καθώς υπάρχει και αλλαγή στην τιμή αλλά και καθυστέρηση στην έλευση εξαιτίας της εξόδου της χώρας από την ΕΕ» τόνισε ο κ. Νταλαμάγκας.

  Το θετικό είναι ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση από πολύ νωρίς και αυτό δείχνει ότι οι καταναλωτές κάνουν την έρευνα και προμηθεύονται όσα μπορούν ώστε να μην χρειαστεί να τους πέσουν όλα τα έξοδα μαζεμένα τον Σεπτέμβριο που κοντοζυγώνει

  «Είναι θετικό ότι ήδη πολλοί ξεκινούν να προμηθεύονται σχολικά είδη. Χρειάζεται να γίνει έρευνα και φυσικά να δίνουμε σημασία στην ποιότητα ειδών που τα παιδιά θα χρησιμοποιούν καθημερινά» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Νταλαμάγκας.

  Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αγοράς βιβλίων

  Στο μεταξύ, έως τις 25 Αυγούστου θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ –ΟΑΕΔ για χορήγηση Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2022.  Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στο χώρο του βιβλίου. Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές αξίας 20€ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.000.000€.Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του Μητρώου Παρόχων.

  Σύμφωνα με τον Γιώργο Νταλαμάγκα, το πρόγραμμα αυτό ενισχύει τα βιβλιοπωλεία καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και να προμηθευτούν βιβλία και με τον τρόπο αυτό να ενισχυθεί και ο συγκεκριμένος κλάδος

  «Είναι μια ενίσχυση για τα βιβλιοπωλεία καθώς τα κριτήρια δεν είναι τόσο αυστηρά. Μπορούν να αγοράσουν βιβλία και αυτό είναι σημαντικό και για την ανάγνωση αλλά και για την τόνωση των επιχειρήσεων του είδους» κατέληξε ο κ. Νταλαμάγκας.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ