Τετάρτη 30.09.2020
More

  Κορυφαίας σημασίας η ολοκλήρωση της Ιόνιας ως την Κακαβιά

  Εκπροσώπηση με τον πρόεδρο και μέλη της διοίκησης στη συνάντηση που θα γίνει τη Δευτέρα με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κ. Καραμανλή, στην Αθήνα για την Ιόνια Οδό μέχρι την Κακαβιά διεκδικεί και θα έχει και η ΠΕΔ Ηπείρου.

  Το ζήτημα που προέκυψε με την υπηρεσιακή (;) εισήγηση – απάντηση της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών σχετικά με το Τμήμα της Ιόνιας από τα Γιάννενα μέχρι την Κακαβιά και η πρόθεση αλλαγής των ώριμων μελετών και εκπόνησης νέων για έναν άξονα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, κινητοποιεί μαζικές αντιδράσεις και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

  Έτσι, η χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ που πραγματοποιήθηκε με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τις εξελίξεις για την Ιόνια ενόψει της συνάντησης στο υπουργείο Υποδομών τη Δευτέρα ανέδειξε την τεράστια σημασία που έχει για την Ήπειρο και όχι μόνο για τα Γιάννενα η ολοκλήρωση του οδικού άξονα με τα χαρακτηριστικά του αυτοκινητόδρομου.

  Κι άλλα έργα

  Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση τέθηκαν επί τάπητος και οι εξελίξεις σε άλλα έργα οδικών υποδομών που εκκρεμούν, όπως είναι η σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα, το έργο της οδικής σύνδεσης Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι, αλλά και ο πολύπαθος οδικός άξονας Άκτιο – Αμβρακία, για τον οποίο υπολείπονται ακόμη 35 χιλιόμετρα.

  Εκείνο που επισημάνθηκε από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Χρ. Ντακαλέτση ήταν πως η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού με τα ίδια χαρακτηριστικά μέχρι την Κακαβιά είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για την Ήπειρο, που θα ενισχύσει τις αναπτυξιακές και οικονομικές της προοπτικές.

  «Κάθε άλλος σχεδιασμός πέραν του προβλεπόμενου με τις αρχικές μελέτες, θα μας βρει αντίθετους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχ. Πλιάκος επανέλαβε την προ ημερών δήλωσή του περί πρωτοφανούς εμπαιγμού από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών, εκφράζοντας την ελπίδα, η στάση αυτή να μην αποτελεί και θέση της πολιτικής ηγεσίας.

  Ο Θ. Μπέγκας επέμεινε στο ότι θα πρέπει να αναδειχθεί στη συνάντηση η σημασία του συγκεκριμένου οδικού άξονα και στο πλαίσιο της μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου, καθώς η διασύνδεση της Ελλάδας με αυτήν αναφέρεται αποκλειστικά στην ολοκλήρωση της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά.

  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα άλλα μέλη της ΠΕΔ, όπως ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Λώλος, ο δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος, ο δήμαρχος Ζηρού Νικ. Καλαντζής, ο δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, ο δήμαρχος Πάργας Νικ. Ζαχαριάς, ο δήμαρχος Φιλιατών Σπ. Παππάς και ο Β. Γαρδίκος,  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ζίτσας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Οκτώ νέα κρούσματα στα Ιωάννινα και ένα στην Πρέβεζα

  Εννέα νέα κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα στην Ήπειρο

  Έκρηξη κρουσμάτων: 416 το τελευταίο 24ωρο

  416 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

  Ποιοι θα πρέπει να κάνουν πρώτοι το αντιγριπικό εμβόλιο και πότε

  Το υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας του την εγκύκλιο για τις κατηγορίες ατόμων που πρέπει να κάνουν κατά προτεραιότητα το εμβόλιο κατά της γρίπης

  Η προοπτική του Ταμείου Ανάκαμψης και η Ιόνια

  Πολλοί οι αστερίσκοι, σύμφωνα με τον Σταύρο Καλογιάννη

  Πώς μπορεί να αλλάξει η εικόνα της πόλης

  Κρίσιμα για το λεκανοπέδιο η παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου και η Τεχνόπολη Με μία γενική, αλλά και επιμέρους αναφορές σε ζητήματα μείζονος σημασίας για το...

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.