Τετάρτη 27.10.2021
More

  Κριτική στον Δήμο για έλλειψη μέτρων στήριξης

  Με κύριο χαρακτηριστικό την κριτική προς τη δημοτική αρχή της πόλης  σε ιδιαίτερα μάλιστα σκληρούς τόνους, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η ΓΣ του Σωματείου Καφέ Μπαρ Εστίασης «Παμβώτις».

  Μία συνέλευση που είχε τον χαρακτήρα του απολογισμού δράσης του απερχόμενου ΔΣ καθώς τον Σεπτέμβριο έχουν προκηρυχτεί οι εκλογές, η οποία όμως συνέλευση μετατράπηκε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας προς τη δημοτική αρχή.

  Όπως ανέφεραν στις τοποθετήσεις τους, τόσο ο πρόεδρος του ΔΣ Χρ. Τάτσης όσο και μέλη του Σωματείου που παρέστησαν και πήραν το λόγο, ο δήμος Ιωαννιτών περιορίστηκε μέχρι σήμερα να κάνει τα απολύτως αυτονόητα, που περιγράφονται στην ΠΝΠ και σχετίζονται μόνο με τις δυνατότητες που παρέχονται στις επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο για τα τραπεζοκαθίσματα.

  Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του κ. Τάτση, που χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της δημοτικής αρχής, να ζητά σε αυτή την περίοδο το 50% του τέλους που καλούνται να καταβάλλουν οι επιχειρήσεις για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, ως προκαταβολή, για το σύνολο της χρονιάς.

  «Εκτός από όσα προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν είδαμε καμία άλλη βοήθεια από τον δήμο Ιωαννιτών. Είχαν δεσμευτεί αρχικά, ότι για τους τρεις μήνες που δε λειτουργήσαμε τα καταστήματά μας με κρατική εντολή, δε θα πληρώναμε δημοτικά τέλη και ακόμη περιμένουμε να βγει μία απόφαση. Ας βγάλει μία ανακοίνωση η δημοτική αρχή να μας πει πόσα και ποια μέτρα ήταν αυτά που έλαβε προς όφελος των επιχειρήσεων της πόλης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τάτσης, που έβαλε στο κάδρο των ευθυνών, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών Φ. Βάββα.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ