Σάββατο 20.07.2024
More

  Με ευχές για συνέχιση της λειτουργίας του η κοπή πίτας του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία»

  Με την ευχή να μη γίνουν πράξη τα σχέδια, που οδηγούν στην κατάργηση των Κέντρων Πρόληψης, διοίκηση και εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και   Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία» έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους το απόγευμα της Τετάρτης.

  Υπό άλλες συνθήκες, η εκδήλωση θα είχε αμιγώς εορταστικό χαρακτήρα, με δεδομένο ότι φέτος η «Σχεδία» συμπληρώνει 30 χρόνια δράσης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Ωστόσο, η επαπειλούμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις, που, μεταξύ άλλων, οδηγεί σε κλείσιμο τα Κέντρα Πρόληψης, δημιουργεί προβληματισμό και ανησυχία τόσο για το μέλλον των εργαζόμενων όσο και για το ότι οδηγείται σε κατάρρευση όλο το οικοδόμημα της πρόληψης, που με πολλή προσπάθεια έχει χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια.

  Απευθυνόμενη προς τους εργαζόμενους, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Σοφία Μαρκούλα τόνισε πως η διοίκηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μην κλείσουν τα Κέντρα Πρόληψης, που έχουν μεγάλη προσφορά, ενώ επεσήμανε πως πρέπει να συνεχιστούν με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση οι δράσεις στην κοινότητα.

  Την πίτα ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, πατήρ Ηλίας Σέπερης, μέλος της διοίκησης της «Σχεδίας», παρουσία του αντιπροέδρου Βασίλη Γοργόλη, της γενικής γραμματέα Μαργαρίτας Κιτσανού, της ταμία Ανθής Μάστακα, του επιστημονικού υπεύθυνου Βασίλη Κούτρα και των εργαζόμενων και συνεργατών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ