Παρασκευή 19.08.2022
More

  Νέα, αχρείαστα βάρη στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΙ

  Η Ενότητα Πολιτών για την χορήγηση υπερωριών στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΙ

  Ανακοίνωση της παράταξης του Θ. Μπέγκα με αφορμή το θέμα της οριζόντιας χορήγησης υπερωριών στο σύνολο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ.

  Όπως αναφέρει αναλυτικα:

  «Δύο μήνες μετά την απόσυρση του θέματος που αφορά την οριζόντια χορήγηση υπερωριών στο σύνολο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Επιχείρησης με διάφορες μεθοδεύσεις αποφάσισε τελικά να επαναφέρει το θέμα στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο.

  Κι ενώ η παράταξή μας συναίνεσε στην καθιέρωση της 24ωρης λειτουργιάς της επιχείρησης καθώς και τις Κυριακές και εξαιρέσιμες μέρες, μια δίκαιη απόφαση που αποκαθιστά μια αδικία στον τρόπο αμοιβής των εργαζομένων στον βιολογικό, το αντλιοστάσιο της Κρύας και το υπόλοιπο εργατοτεχνικό προσωπικό, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ και τα μέλη του Δ.Σ. που προέρχονται από τη δημοτική αρχή με μια σαφή πολιτική απόφαση, έρχονται να επιβαρύνουν με αρκετές χιλιάδες ευρώ τον προϋπολογισμό της Επιχείρησης δίνοντας αδιακρίτως υπερωρίες ακόμα και στους διοικητικούς υπαλλήλους.

  Ο εκπρόσωπος της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Γιωτίτσας, κατήγγειλε την απόφασή αυτή, την καταψήφισε και δήλωσε υπέρ της αναγνώρισης υπερωριών μόνο για το εργατοτεχνικό προσωπικό της επιχείρησης που πραγματικά δουλεύουν πολλές φορές εκτός ωραρίων.

  Η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ ενώ διαμαρτύρεται και ζητά κρατική παρέμβαση για την αύξηση της τιμής του ρεύματος η οποία έχει εκτοξεύσει το κόστος λειτουργίας, αποδεικνύει και με αυτή της την απόφαση ότι σε μια εποχή που τα νοικοκυριά στενάζουν από τις αυξήσεις στην ενέργεια και τους υψηλούς λογαριασμούς του νερού, αντί να εργαστεί στην κατεύθυνση ανακούφισής τους, κοιτάζει πως θα χαϊδέψει αυτιά, φορτώνοντας αχρείαστα βάρη στα ταμεία της.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ